Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

ΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΡΗΓΜΑΤΑ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ.


Μετά την ομολογία Μαντέλη, οι εξελίξεις παίρνουν πλέον το χαρακτήρα χιονοστιβάδας.

Τα πολιτικά κόμματα που διαχειρίστηκαν την πολιτική εξουσία του τόπου, δείχνουν να είναι βουτηγμένα μέχρι το λαιμό, στη βρωμιά και τη δυσωδία.

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

http://ellinikoforum.blogspot.com/2010/05/blog-post_31.html

Ο τρόμος για τα μελλούμενα να συμβούν, μετατρέπεται σε θηλιά στο λαιμό των πολιτικών ηγεσιών τους, που ανησυχούν για το ανεξέλεγκτο ντόμινο όχι μόνο των αποκαλύψεων, αλλά και των πολιτικών εξελίξεων στο σύνολό τους.

Επίορκοι τελικά δεν υπήρξαν μόνο κάποιοι πολιτικοί με ονοματεπώνυμο.

Επίορκη ήταν συνολικά η πολιτική που εφαρμόστηκε και έθρεψε τη λαμογιά και την πολιτική απάτη.

Στην απέλπιδα προσπάθεια να περισώσει το πολιτικό σύστημα πρωτοστατεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Είναι ενδεικτική η επιδίωξή του να διατηρήσει στο απυρόβλητο τους προκατόχους του πρωθυπουργούς.

Στον ύπουλο ρόλο της ελεγχόμενης ενοχοποίησης, επιστρατεύτηκε και πάλι ο Πάγκαλος με γενικολογίες που επιχειρούν απλά να στρογγυλέψουν τις γωνίες της πολιτικής κριτικής.

Τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, δείχνουν άτολμα και αναποφάσιστα. Περιχαρακωμένα στο μικρόκοσμό τους αρκούνται στο τσιμπολόγημα ασταθών σε κάθε περίπτωση πολιτικών ωφελημάτων.
Οι γενικόλογες καταγγελίες και αφορισμοί για ένα σύστημα που γεννά τέτοια φαινόμενα, δεν αρκούν και σε κάθε περίπτωση δε θέτουν το δάκτυλο επί τον τύπο των ήλων.


Δεν τολμούν??? Δεν θέλουν??? Αργά ή γρήγορα οι εξελίξεις από μόνες τους θα επιβάλουν σε όλους να είναι σαφείς και ξεκάθαροι στις απαντήσεις τους.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, όλα δείχνουν πως αντί να αντιμετωπίζουν εμφορούμενοι από διάθεση πολιτικής εκδίκησης και οργής το πολιτικό σύστημα ταυτιζόμενοι απόλυτα με το λαϊκό αίσθημα, επιμένουν να αντιμετωπίζουν φοβικά τον αηδιασμένο λαό στις παραμονές της μεγάλης εξέγερσής του.

Αλλά αυτή την εξέγερση δε θα την αποφύγει κανείς.

Αυτή τη διάθεση του λαού - εκδικητή, δε θα εκτονωθεί με ανώδυνες .παρελάσεις γύρω από το κοινοβούλιο της ντροπής.


Αυτή η εξέγερση θα έρθει και θα είναι ντάλα μεσημέρι.
Θα είναι δυναμική.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ>>> http://ellinikoforum.blogspot.com/2010/05/blog-post_31.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου