Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Αυτοί κι αν πρέπει να περάσουν από Ειδικό Δικαστήριο.!


Ενώ είχαν αναίμακτη λύση οι Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου μας έσπρωξαν στον Καιάδα!..

Όταν, προεκλογικώς, το ΠΑΣΟΚ συνεδαύλιζε τις αντιδράσεις των (πλουσιοπάροχα) αμειβομένων λιμενεργατών επειδή οι Κινέζοι "εισέβαλαν" στα… χωράφια τους, είχα υπογραμμίσει με σχετικά άρθρα μου ότι έτσι διαπράττεται ένα ολέθριο λάθος για τα εθνικά μας συμφέροντα. Πολύ περισσότερο από την στιγμή που η συγκεκριμένη συμφωνία είχε επικυρωθεί από την Εθνική Αντιπροσωπεία μας.
Όταν το ΠΑΣΟΚ, μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, ανήλθε στην εξουσία αντελήφθη την τεράστια αυτή γκάφα του (…που εν πολλοίς επηρέαζε πολύ αρνητικά τις σχέσεις των δύο χωρών) και επεχείρησε να "μπαλώσει" τα πράγματα.
Δεν θα λησμονήσω την καϋμένη την υπουργό Οικονομικών κα Λ. Κατσέλη που έτρεχε και δεν έφθανε προκειμένου να πείσει τους συνδικαλιστές του ΟΛΠ να αναθεωρήσουν την στάσι τους και να σταματήσουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις στο Λιμάνι, ενώ την ίδια ώρα οι Κινέζοι – και δικαιολογημένα – εξέφραζαν την δυσαρέσκειά τους.
Δεν μπορεί χάριν των παραλόγων ή τουλάχιστον υπερβολικών απαιτήσεων μιας ωρισμένης συντεχνίας εργαζομένων (επαναλαμβάνω: αμειβομένων πλουσιοπάροχα!…) να ανατρέπεται η εθνική, οικονομική πολιτική της Χώρας. Και συνάμα η Χώρα αυτή να αποδεικνύει ότι εδώ δεν ισχύουν ούτε καν οι αποφάσεις του Κοινοβουλίου, ότι όλα είναι… φτερό στον άνεμο.
Παρά το συγκεκριμένο γεγονός, τον Ιανουάριο του 2010, σε επαφές (…που από την Κυβέρνησι διεψεύσθησαν (!) επισήμως) με τους Κινέζους υπήρξε προσφορά εκ μέρους τους να αγοράσουν Ελληνικά Κρατικά Ομόλογα ύψους πολλών δισεκατομμυρίων Ευρώ με πολύ συμφέροντες όρους έτσι ώστε να διευκολυνθεί η Κυβέρνησίς μας στην αντιμετώπισι του Ελλείμματος και των χρεών, γενικώς της Πατρίδος.
Στο ίδιο πλαίσιο, προ διμήνου, ο επικεφαλής της Κεντρικής Τραπέζης της Κίνας, σε ένα οικονομικό συνέδριο, δήλωσε ότι η χώρα του είναι διατεθειμένη να στηρίξει, με τον ίδιο τρόπο, την Ελλάδα εις εξυπηρέτησιν ΠΛΗΡΩΣ των αναγκών μας. Είτε σε ό,τι αφορά το έλλειμμα, είτε στα χρέη μας γενικώς.
Αντάλλαγμα; Όπως, έχω πάλι επισημάνει με συμφωνίες για διευκολύνσεις προς την Κίνα σε ό,τι έχει να κάνει με το διαμετακομιστικό της εμπόριο προς την Ευρώπη. Καθ’ όσον, ας μην λησμονούμε, ότι η γεωπολιτική μας θέσις (είμαστε το σύνορο τριών ηπείρων) είναι μοναδική και ως εκ τούτου πολύτιμη για τον καθένα. Εν προκειμένω για την Κίνα.
Εάν είχαμε συμφωνήσει με τους Κινέζους – οι οποίοι ούτε κατ’ ελάχιστον θα επενέβαιναν στα εσωτερικά δημοσιονομικά, θεσμικά και διαρθωτικά μας προβλήματα – έστω και εις εξυπηρέτησιν τμήματος των οικονομικών υποχρεώσεών μας, ούτε το ΔΝΤ, ούτε την Ευρωπαϊκή Ενωσι θα είχαμε ανάγκη. Παράγοντες που ως γνωστόν με τα τερατώδη μέτρα που μας επέβαλαν μας οδηγούν ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΣ στην πλήρη χρεωκοπία.
Και εν ουδεμιά περιπτώσει ισχύει ο ισχυρισμός ορισμένων πως αν επιλέγαμε την λύσι των Κινέζων θα ερχόμεθα σε σύγκρουσι με τα συμπεφωνημένα είτε με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, είτε με τους… «Φίλους & Συμμάχους» Αμερικανούς.
Διότι: Οι μεν Αμερικανοί ως χρηματοδοτούμενοι στο τεράστιο Έλλειμμά τους και γενικώς ως οικονομικώς εξαρτώμενοι ΠΛΗΡΩΣ από τους Κινέζους πλέον, κάθονται, κυριολεκτικώς ΣΟΥΖΑ μπροστά τους. Υπενθυμίζεται έτσι για… γεύσι ότι μόνον για το 2009 οι ΗΠΑ ενεφάνισαν 227.000.000.000 Δολάρια εμπορικό Έλλειμμα προς την Κίνα! Και πέραν αυτού: Αν οι Κινέζοι για τον Α΄ ή Β΄ λόγο απεφάσιζαν να ρευστοποιήσουν έστω και ένα τμήμα των αμερικανικών ομολόγων (ύψους αναρριθμήτων δισεκατομμυρίων Δολαρίων!..) που έχουν στα χέρια τους θα χρεωκοπούσε ο πέραν του Ατλαντικού γίγας!… Αλλά με ξύλινα πόδια πλέον, συμπληρώνω.
Διότι: Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας ήδη αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα μπροστά στο ενδεχόμενο να αποσταθεροποιηθεί η νομισματική τάξις πραγμάτων από τις προθέσεις και επιδιώξεις της Κίνας στην στρατηγική των επενδύσεών της στα κρατικά ομόλογα της Ευρωζώνης!… Εγειρομένου έτσι του κινδύνου να κλονισθεί (και από αυτή την κατεύθυνσι) το Ευρώ. Μια πρώτη γεύσι επί τούτου πήρε ο κόσμος την περασμένη Τετάρτη (26 Μαΐου) όταν υπήρξε η πληροφορία ότι αξιωματούχοι Κινέζοι που διαχειρίζονται τα τεράστια συναλλαγματικά κεφάλαια της Κίνας συναντήθησαν στο Πεκίνο με ξένους τραπεζίτες. Η πληροφορία και μόνον προκάλεσε την μαζική φυγή κεφαλαίων από το Ευρώ και κατακόρυφη πτώσι του έναντι του Δολαρίου!
Σημειώνεται ότι σήμερα η Κίνα ανήκει στις τρεις πρώτες οικονομικές δυνάμεις του κόσμου, ανερχομένη συνεχώς. Η οικονομία της έχει ξεπεράσει και αυτήν της Ιαπωνίας, έχει πολλαπλασιασθεί 70 φορές έναντι αυτής που είχε προ 30 ετών και είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής αμερικανικών κρατικών ομολόγων.
Λαμβανομένου υπ’ όψιν, λοιπόν, ότι ο τεράστιος αυτός παράγων της παγκοσμίου οικονομίας, ο Κολοσσός αυτός που μπροστά του τρέμουν οι ΗΠΑ και που αρκεί να …φυσήξει στο Πεκίνο για να κλονισθεί το Ευρώ, προσεφέρθη να μας σώσει από το Έλλειμμα και τα Χρέη μας με αντάλλαγμα μόνον τις διευκολύνσεις που προανεφέρθησαν και ότι εμείς προτιμήσαμε να απευθυνθούμε στο τέρας ΔΝΤ και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στήριξης, είναι ή δεν είναι να τραβάει κανείς τα μαλλιά του;
Το «εμείς» μεταφράζεται στην Κυβέρνησι και ειδικώς στους κυρίους Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου που προτίμησαν να βάλουν τον Ελληνικό Λαό στα κάτεργα ΜΕ ΟΥΔΕΜΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΜΨΕΩΣ, αντί να φωνάξουν τους Κινέζους και το πρόβλημά μας να λυθεί αυτομάτως. Χωρίς μέτρα, χωρίς όλα τούτα που μας επιβάλλουν οι ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΜΑΣ!… Ήτοι το ΔΝΤ και οι Βρυξέλλες.
Εδώ κι αν πρόκειται περί εθνικής τραγωδίας. Οι κύριοι Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου ως πειθήνια όργανα των Αμερικανών και των Βρυξελλών το έπραξαν αυτό. Κι αν πρέπει να συσταθεί Ειδικό Δικαστήριο για να δικάσει ΟΛΟΥΣ τους εν ζωή πρωθυπουργούς της Ελλάδος για όσα εναντίον μας έπραξαν, πρώτοι και καλύτεροι πρέπει να δικαστούν αυτοί οι δύο άνθρωποι που μας στέλνουν τώρα στον Καιάδα!..
Σωτήρης Ζαφειρακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου