Τρίτη, 6 Ιουλίου 2010

Συνελήφθησαν λαθροδιακινητής και 14 λαθρομετανάστες ύστερα από καταδίωξη στην Εγνατία Οδό, στην Αλεξανδρούπολη

Ένας λαθροδιακινητής και 14 λαθρομετανάστες συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών και της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης στην Εγνατία Οδό.

Οι λαθρομετανάστες επέβαιναν...
σε δύο οχήματα, τα οποία εντόπισε χθες το μεσημέρι αστυνομικός στο Τελωνείο Κήπων να εξέρχονται από την επαρχιακή οδό Πέπλου - Κήπων και να εισέρχονται στην Εγνατία Οδό με κατεύθυνση την Αλεξανδρούπολη.

Στο 17ο χιλιόμετρο της Εγνατίας Οδού αστυνομικοί έκαναν σήμα στους οδηγούς των αυτοκινήτων να σταματήσουν, εκείνοι όμως δεν συμμορφώθηκαν και συνέχισαν την πορεία τους.

Ακολούθησε καταδίωξη και ο οδηγός του ενός οχήματος το εγκατέλειψε και τράπηκε σε φυγή. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν έξι λαθρομετανάστες.

Το δεύτερο όχημα, ακολουθούμενο από περιπολικό της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, με ιλλιγιώδη ταχύτητα κατευθύνθηκε προς την Κομοτηνή. Στα φανάρια της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κομοτηνής - Ξάνθης με τη συνδρομή περιπολικών υπηρεσιών της αστυνομικής διεύθυνσης Ροδόπης ο οδηγός, 25χρονος αλλοδαπός, εγκατέλειψε το όχημα και τράπηκε φυγή, αλλά ύστερα από πεζή καταδίωξη συνελήφθη. Στο δεύτερο όχημα επέβαιναν οκτώ λαθρομετανάστες.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο συλληφθείς έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων και ότι τα δύο οχήματα είχαν κλαπεί από περιοχές της Αττικής.

Ο συλληφθείς θα εισέπραττε μετά την άφιξή του στην Αθήνα το ποσό των 800 ευρώ. Οι λαθρομετάναστες εισήλθαν χθες στην Ελλάδα, στην περιοχή του Τυχερού, μέσω του ποταμού Έβρου. Για τη μεταφορά τους θα κατέβαλαν με την άφιξή τους στην Αθήνα ποσό 1.250 - 2.500 ευρώ.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου