Από αυτά τα αεροσκάφη, οι 185 σχηματισμοί ήταν οπλισμένοι, ενώ σε πολλές περιπτώσεις είχαμε παραβιάσεις όχι μόνο μεταξύ 6 ν.μ. και 10 ν.μ. αλλά και κάτω από τα 6 ν.μ.. Η ήπια αντιμετώπιση των εισβολών αυτών καταδεικνύεται ξεκάθαρα από τον αριθμό των εμπλοκών οι οποίες μέχρι και τις 30/6 μόλις και μετά βίας έφτασαν τις 5!
Ο μοναδικός δείκτης που παρουσίασε «βελτίωση» ήταν οι υπεπτήσεις που περιορίστηκαν στις 2. Όμως μέσα στον Ιούλιο είχαμε διπλασιασμό τους. Σε ότι αφορά την παραβίαση των Εθνικών Χωρικών Υδάτων είχαμε 25 περιπτώσεις όπου τα τουρκικά πλοία προχώρησαν σε επιθετικές κινήσεις μεταξύ των ελληνικών ακτών και της θαλάσσιας περιοχής σε απόσταση 6 ν.μ. Είχαμε δηλαδή περιπτώσεις, ελιγμών με ενεργοποίηση οπλικών συστημάτων και όχι αβλαβών διελεύσεων.
Το πιο χαρακτηριστικό της ασυμβατότητας σε ότι αφορά την πολιτική αντιμετώπιση σε σχέση με την επιχειρησιακή αναγκαιότητα είναι ότι το μήνα Μάιο, μήνα κατά τον οποίο επισκέφτηκε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν την Αθήνα και έφτασε στο «αποκορύφωμα της» η πολιτική της ελληνοτουρκικής προσέγγισης που προπαγανδίζει η ελληνική κυβέρνηση, οι παραβιάσεις του ΕΕΧ σημείωσαν ρεκόρ: Συνολικά 156.
Παραθέτουμε τα ακριβή στοιχεία παραβάσεων και παραβιάσεων ΕΕΧ και εθνικών χωρικών υδάτων:
defencenet
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου