Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Έλεγχοι σοκ: Υπεραιωνόβιοι και ανάπηροι οι Έλληνες Συνταξιούχοι



Τρίτη, 20 Ιούλιος 2010 11:23:10 πμ
Οι Έλληνες συνταξιούχοι ζουν σαν τα ψηλά βουνά ... Με βάση τα επίσημα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ υπάρχουν 8.900 συνταξιούχοι που έχουν υπερβεί το 100ό έτος της ηλικίας τους! Κι αυτό όταν με βάση την τελευταία εκτίμηση της Στατιστικής Υπηρεσίας- για το 2008- οι υπεραιωνόβιοι στην Ελλάδα δεν υπερβαίνουν τους 2.665.

Στα πλαίσια της εκστρατείας να μπει φρένο στις συντάξεις «μαιμού» κάθε είδους από κόσκινο περνάνε 150.000 συνταξιούχοι για τους οποίους υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες πως παίρνουν σύνταξη και ΕΚΑΣ χωρίς να τα δικαιούνται

Oι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας μέσω της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), σε συνεργασία με τις υπηρεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη, άρχισαν ήδη τον έλεγχο για να εντοπίσουν τους συνταξιούχους- μαϊμού και να αποστείλει τις σχετικές υποθέσεις στη Δικαιοσύνη.

Ακόμη πάνω από 25.000 ασφαλισμένοι παίρνουν αναπηρικές συντάξεις- μαϊμού και μέσα από αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Εργασίας φιλοδοξεί να περιορίσει το ποσοστό των αναπηρικών συντάξεων από το 14% στο 8%.

Επίσης έλεγχος γίνεται και για μεγάλο αριθμό των διπλοσυνταξιούχων που σήμερα μπορεί να παίρνουν δύο κατώτατες συντάξεις και, κατά συνέπεια, δύο φορές ΕΚΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου