Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Οργανώθηκε ο πρώτος πυρήνας του Κινήματος στον χώρο των εργαζομένων, και συγκεκριμένα του ΙΚΑ.

Οργανώθηκε ο πρώτος πυρήνας του Κινήματος στον χώρο των εργαζομένων, και συγκεκριμένα του ΙΚΑ. Δυτικά και Ανατολικά Προάστια, όπως και το Κέντρο της Αθήνας, συγκρότησαν πυρήνες.

Δυναμικά μπαίνει στον χώρο των εργαζομένων το Πατριωτικό Μέτωπο, με την συγκρότηση του πρώτου πυρήνα του ΠΑΜ στο ΙΚΑ.

Το Πατριωτικό Μέτωπο, ξεκαθαρίζει πως οι πυρήνες του στους χώρους των εργαζομένων, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την κλασσική δομή των συνδικαλιστικών οργανώσεων και την συντεχνιακή εν πολλοίς λειτουργία τους. Οι πυρήνες του Πατριωτικού Μετώπου στους χώρους δουλειάς, μοναδικό στόχο έχουν να περάσουν την κεντρική πολιτική σκέψη του Κινήματος πως, αν η φωνή των εργαζομένων δεν ενωθεί με αυτήν ολάκερου του ελληνικού λαού, όπως μας δίδαξαν τα κινήματα κατά της νέας τάξης και ιδιαίτερα αυτό της Αργεντινής, δεν έχουμε καμία ελπίδα να βγούμε από το αδιέξοδο που μας σπρώχνουν η κατοχική συμμαχία και οι διεθνείς τοκογλύφοι.

Να υπενθυμίσουμε εδώ πως και στην Αργεντινή, στην πρώτη φάση των αντιδράσεων στο ΔΝΤ και την διάλυση της χώρας, οργανώσεις διαφόρων εξωκοινοβουλευτικών τύπων και συντεχνίες, κατέβαιναν στους δρόμους, με τα πολυποίκιλα χρώματα και σύμβολά τους. Η ιστορία αυτή με τις πολύχρωμες και διασπασμένες κινητοποιήσεις, δυστυχώς κράτησε αρκετό καιρό, μέχρις ότου ο Αργεντίνικος λαός καταλάβει, πως μόνο όταν κατέβει στους δρόμους με τη σημαία του, ενωμένος πάνω στα προβλήματά του, θα δει «θεού πρόσωπο». Πράγμα που έγινε τελικά, με αποτέλεσμα να διώξουν το ΔΝΤ και τους τοκογλύφους και να πάρουν την υπόθεσή της πατρίδας, του μεροκάματου και του ψωμιού τους, στα χέρια τους.

Με αυτήν λοιπόν την κεντρική πολιτική σκέψη, το Πατριωτικό Μέτωπο καλεί τους εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους και χώρους, να ακολουθήσουν το παράδειγμα των εργαζομένων στο ΙΚΑ, συγκροτώντας όπου μπορούν πυρήνες του ΠΑΜ. Έτσι ώστε σε συντονισμό με τους άλλους πυρήνες του Κινήματος, να οδηγήσουμε όχι μόνο τους εργαζόμενους αλλά όλον τον λαό, (μικρομεσαίους, αγρότες, φοιτητές, νεολαίους, ελεύθερους επαγγελματίες κλπ) σε μια συνολική και κάθετη αντιπαράθεση με την επιχειρούμενη εκποίηση της Πατρίδας, της αξιοπρέπειας και της κοινωνικής συνοχής που σχεδιάζουν να επιβάλουν και να ολοκληρώσουν οι νεοταξίτες της κατοχικής πολιτικής συμμαχίας, του ΔΝΤ και των τοκογλύφων.

Να ενημερώσουμε παράλληλα τους φίλους του Κινήματος στην Αθήνα, πως λόγω των αναγκών που δημιουργούνται από τις συνεχείς δηλώσεις συμμετοχής στο Πατριωτικό Μέτωπο και στους Πυρήνες του, η περιοχή της Αθήνας χωρίσθηκε σε τρείς ζώνες, με τρείς διαφορετικούς συντονιστές. Έτσι οι νέοι πυρήνες της Αθήνας και οι αντίστοιχοι συντονιστές τους που λειτουργούν από σήμερα είναι, για το Κέντρο της Πρωτεύουσας ο κ. Βασίλης Τσίτουρας, τηλ. 6977871498, στα Ανατολικά Προάστια ο κ. Αντώνης Αντωνιάδης, τηλ. 6979877878 και στα Δυτικά Προάστια ο κ. Λεωνίδας Καζάκος, τηλ. 6988155148. Με τους οποίους φυσικά μπορούν οι φίλοι του ΠΑΜ να έρχονται σε επαφή για τον καλύτερο συντονισμό της δράσης τους.

Επίσης να υπενθυμίσουμε πως καθημερινά 5μ.μ. με 8μ.μ., το «Στέκι του Πατριώτη» στην Αρμοδίου 14 στο Κέντρο της Αθήνας, παραμένει ανοιχτό για να σας κεράσει ένα τσίπουρο ή μια τσικουδιά και να συνομιλήσετε με τους ανθρώπους του ΠΑΜ.

Το Κίνημα του απλού κεριού των 10 λεπτών που άναψε πριν μόλις μερικούς μήνες το Πατριωτικό Μέτωπο, γίνεται με υπομονή και υπομονή, λαμπάδα στα χέρια του ελληνικού λαού. Γιατί κάποτε πρέπει να ξεμπερδεύουμε με την «βασιλεία των διεφθαρμένων» και τα όνειρα του ποιητή, «να πάρουν εκδίκηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου