Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Η μισή αλήθεια



Η ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ είναι πολύ χειρότερη από ένα ψέμα. Ο Ελεύθερος Τύπος αποκάλυψε χθες ότι η κυβέρνηση είχε περάσει εντέχνως στα «ψιλά γράμματα» του ασφαλιστικού διάταξη που φανέρωνε ακριβώς τη ρήση αυτή.

Η ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ των 360 ευρώ κόβεται. Πράγματι –είναι αλήθεια– η βασική αυτή σύνταξη θα δίδεται μελλοντικά, η πλήρης όμως καταβολή της θα γίνεται από το 2046… Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι, που λέει και ο θυμόσοφος ελληνικός λαός. Κανείς δεν κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είπε ψέματα. Τουλάχιστον όχι εμείς. Εν προκειμένω όμως η κυβέρνηση έκανε κάτι χειρότερο: Κράτησε κρυφό κάτι το οποίο διαφήμιζε ως κύριο μέλημά της, ως υπόσχεση την ώρα που με κάθε τρόπο ζητούσε το αίμα του εργαζομένου.

ΜΕ ΤΑ 360 ΕΥΡΩ το υπουργείο Εργασίας ήθελε να χρυσώσει το χάπι. Γι’ αυτό και από όλα τα κυβερνητικά χείλη προτασσόταν ακριβώς αυτή η κατοχύρωση της βασικής σύνταξης των 360 ευρώ. Κι άξαφνα μαθαίνουμε ότι εκείνοι που προτίθενται να συνταξιοδοτηθούν το 2015 και υπολόγιζαν σε αυτά τα χρήματα δεν πρόκειται να τα πάρουν. Αντί των 360 θα πάρουν 41 ευρώ, διότι δεν εδιάβασαν τα ψιλά γράμματα. Τριακόσια είκοσι ευρώ λιγότερα.

ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ που προσδοκά να αλλάξει την κατάσταση στην ελληνική κοινωνία –αυτό ισχυρίζεται– να θέσει νέους κανόνες διάφανους κι αξιοκρατικούς, να δώσει όραμα στους νέους και τόσα άλλα που κατά καιρούς έχει πει ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να διεκδικεί την πατρότητα των όποιων αλλαγών εφόσον συνεχίζει να χρησιμοποιεί πολιτικάντικα τερτίπια. Που εμμένει στις πρακτικές που θέσπισε το ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν, πρακτικές που κατά κύριο λόγο οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.


http://www.e-typos.com/content.aspx?cid=10909&catid=7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου