Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Μεξικό: Στους 29 έφθασαν οι νεκροί από την γρίπη Α


Η λεγόμενη γρίπη των χοίρων στοίχισε τις ζωές άλλων τριών ανθρώπων στο Μεξικό, με τον τελευταίο απολογισμό να φθάνει, έτσι, τους 29 νεκρούς, σύμφωνα με ανακοινωθέν του υπουργείου Υγείας το οποίο διανεμήθηκε χθες Τρίτη.

Στο Μεξικό, επίκεντρο του ξεσπάσματος του ιού A H1N1, καταγράφηκαν επίσης 73 νέα κρούσματα της ασθένειας, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των προσβληθέντων από την ασθένεια στους 913, ανέφερε ακόμη το ανακοινωθέν. Υπάρχουν, ακόμη, 39 "ύποπτα" κρούσματα. Στην πλειοψηφία τους τα θύματα στο Μεξικό ήταν από 20 έως 39 ετών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας πάντως, ο ιός βρίσκεται σε φάση "υποχώρησης". Οι αρχές επέτρεψαν σε χιλιάδες επιχειρήσεις να ανοίξουν εκ νέου σήμερα Τετάρτη, ενώ θα λειτουργήσουν ξανά και οι δημόσιες υπηρεσίες και επιχειρήσεις.

Ο ιός, ο οποίος προκάλεσε φόβους περί παγκόσμιας πανδημίας, έχει στοιχίσει συνολικά μέχρι σήμερα 31 επιβεβαιωμένους θανάτους--οι υπόλοιποι δύο έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ. Επιδημιολόγοι στο Μεξικό όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες καλούν τον πληθυσμό να εξακολουθήσει να λαμβάνει προφυλάξεις, ενώ αυστηρά μέτρα επιβάλλονται προληπτικά σε δεκάδες χώρες.
Hellenic Business

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου