Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Οι αγρότες της Κρήτης στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν

Με δύο πλοία τα οποία αναχώρησαν το βράδυ της Τρίτης από τα λιμάνια των Χανίων και του Ηρακλείου ανέβηκαν στην Αθήνα αποφασισμένοι οι Κρητικοί, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες μπορεί να αγγίξουν και τους 1000. Από το λιμάνι του Πειραιά οι αγρότες θα μεταβούν με λεωφορεία στο σύνταγμα όπου και θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο. Αυτή τη φορά το ταξίδι έγινε χωρίς τη συνοδεία τρακτέρ και αγροτικών οχημάτων.

Οι Κρητικοί για άλλη μία φορά να ανεβούν στην Αθήνα καθώς θεωρούν ότι η πολιτεία τους εμπαίζει και δεν έχουν εισπράξει ούτε ένα ευρώ από το περίφημο πακέτο Χατζηγάκη των 500 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα η ΓΕΩΤΕΕ Κρήτης έχει αποστείλει και γραπτή επιστολή στον πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή στην οποία του ζητάνε να δεχτεί να συζητήσει τα προβλήματα τους με την επιτροπή που θα τους εκπροσωπήσει.

Σημειώνεται ότι η Ομοσπονδία Ηρακλείου είχε ενημερώσει την κυβέρνηση ότι σε περίπτωση που ικανοποιήσει τα αιτήματα των αγροτών θα προχωρούσε σε αναβολή της κινητοποίησης.

Πέρα από την ενίσχυση από το πακέτο των 500 εκατ. ευρώ, βασικά αιτήματα των παραγωγών παραμένουν η ενίσχυση του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα της Κρήτης με 100 εκατ. ευρώ, ο έλεγχος της αγοράς από την κερδοσκοπία και το πάγωμα των αγροτικών χρεών
Hellenic Business

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου