Κυριακή 31 Μαΐου 2009

Ευθανασία για 30 φάλαινες που εκβράστηκαν σε ακτή του Κέιπ Τάουν

Ευθανασία αναγκάστηκαν να κάνουν επιστήμονες σε περισσότερες από 30 φάλαινες-πιλότους, από τις 55 που είχαν εκβραστεί σε ακτή του Κέιπ Τάουν στη Νότια Αφρική, επειδή δεν κατέστη δυνατό να τις βάλουν εγκαίρως στη θάλασσα για να σωθούν.

Δεκάδες μέλη του Εθνικού Ινστιτούτου Θαλασσίων Διασώσεων (NSRI) και άλλοι επιστήμονες αγωνίζονταν να ξαναβάλλουν τα θηλαστικά αυτά βάρους 4 έως 5 τόνων και μήκους έως και 5,5 μέτρων στη θάλασσα.

Ορισμένες φάλαινες σώθηκαν, 10 πέθαναν από φυσικά αίτια και σε περίπου 35 έγινε ευθανασία, καθώς δεν κατέστη δυνατό να μεταφερθούν στο νερό, αναφέρει το NSRI σε ανακοίνωσή του.

«Επισημαίνεται ότι έγιναν όλες οι προσπάθειες για να αποφευχθεί η πρόκληση μεγαλύτερου πόνου σε αυτά τα ζώα«, υπογραμμίζει το NSRI, σύμφωνα με το οποίο δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη ο λόγος που εκβράστηκαν όλα αυτά τα θηλαστικά στην ακτή.

«Κάναμε ό,τι μπορούσαμε, αλλά αυτές έκαναν περιστροφή και επέστρεφαν συνεχώς στην ακτή», εξήγησε ο Ουάλι Πίτερσον της νοτιοαφρικανικής ένωσης προστασίας περιβάλλοντος «Kommetjie Enviromental Awareness» στο πρακτορείο ειδήσεων Sapa.
Helenic Businees

2 σχόλια: