Κυριακή 31 Μαΐου 2009

Ειρήσθω:Ό ρ μ α επειγόντως, Χριστόφια

τα υπερβεί η Λευκωσία. Υπέρ της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπέρ του Αιγαίου κι εναντίον του τουρκικού επεκτατικού νεο-ναζιστικού «ζωτικού χώρου».Η Τ Ο Υ Ρ Κ Ι Α , με την αυτοπεποίθηση του ατιμώρητου νταή που παρήγαγε η ΔΕΙΛΙΑ των Αθηνών στο Αιγαίο, κατατροπώνει τις αρχές του διεθνούς δικαίου της θάλασσας.Ο Τ Ο Υ Ρ Κ Ι Κ Ο Σ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟΣ είναι σαφέστατος και ομολογημένος
Δ Ι Π Λ Ω Μ Α Τ Ι Κ Η επίθεση, με όλα τα μέσα, πρέπει επειγόντως να εξαπολύσει τώρα η κυπριακή Κυβέρνηση, εναντίον των τουρκικών απειλών χρήσης πολεμικής βίας σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου στη θαλάσσια Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη (ΑΟΖ), γράφαμε χθες υπό τον τίτλο «Όρμα, Χριστόφια». Μετά τις απειλές πολέμου που εκτόξευσε το τουρκικό κράτος 28 τρ. διά της «Χουριέτ» («ο τουρκικός στόλος διώχνει από την περιοχή τα πλοία που διενεργούν έρευνες πετρελαίου»), η προχθεσινή, 29 τρ., επί τούτου ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών αποτελεί πλήρη και λεπτομερή ΟΜΟΛΟΓΙΑ του τουρκικού επεκτατισμού: Δεν περιορίζεται στα γνώριμα προσχήματα για δήθεν «δικαιώματα» του δήθεν «τουρκοκυπριακού λαού». Ομιλεί ευθέως και με συντεταγμένες επί του χάρτου, για «Θαλάσσια Δικαιώματα και Συμφέροντα» της ίδιας της Τουρκίας, δυτικά του τριακοστού δεύτερου μεσηβρινού (32 μοίρες, 18 λεπτά και 160 χιλιοστά). Είναι επακριβώς το όριο των 12 μιλίων χωρικών υδάτων της Κύπρου, δυτικά της Πάφου.
Η Τ Ο Υ Ρ Κ Ι Α , με την αυτοπεποίθηση του ατιμώρητου νταή που παρήγαγε η ΔΕΙΛΙΑ των Αθηνών στο Αιγαίο, κατατροπώνει τις αρχές του διεθνούς δικαίου της θάλασσας και:
(α) Δεν αναγνωρίζει υφαλοκρηπίδα στα νησιά, συμπεριλαμβανομένης ΚΑΙ της Κύπρου.
(β) Δεν αναγνωρίζει και παραβιάζει ΕΝΟΠΛΩΣ την Α.Ο.Ζ. της νησιώτικης Κυπριακής Δημοκρατίας, ακόμα και στις νότιες της νήσου θάλασσες.
Ο Τ Ο Υ Ρ Κ Ι Κ Ο Σ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟΣ είναι σαφέστατος και ομολογημένος: «32 μοίρες, 18 λεπτά και 160 χιλιοστά». Με τις αλλεπάλληλες αεροναυτικές πολεμικές ασκήσεις «Θαλασσόλυκος», από το βόρειο Αιγαίο και τα νερά της Καβάλας, ως τις νότιες θάλασσες της Κύπρου. Προς συμμαχική «κατοχύρωση» της επιδρομικότητάς της, ανέπτυξε φέτος και τη θαλάσσια ΤΑΜΣ «EGEMON» («Κυρίαρχος»! Ναι, κυρίαρχος!) με τη συμμετοχή και του βρετανικού πολεμικού ναυτικού! Διακηρύσσοντας ότι «όπου ο τουρκικός στόλος και η αεροπορία πραγματοποιούν ασκήσεις με πραγματικά πυρά, εκεί φτάνει και η τουρκική ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ».
Ε Ι Ν Α Ι ΤΩΡΑ κατεπείγον το καθήκον την κυβέρνησης Χριστόφια και «χρυσή ευκαιρία» η εκτόξευση των πολεμικών απειλών της Άγκυρας ακόμα και ΕΝΑΝΤΙΟΝ εταιρειών των ΗΠΑ, για τις διπλωματικές ομοβροντίες τής Κύπρου κατά του τουρκικού επεκτατισμού. Τώρα που η Τουρκία «αξιολογείται» στην Ε.Ε. Όσα δείλιασε τόσα χρόνια ολιγωρούσα η Αθήνα, να τ' ανατρέψει και να τα υπερβεί η Λευκωσία. Υπέρ της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπέρ του Αιγαίου κι εναντίον του τουρκικού επεκτατικού νεο-ναζιστικού «ζωτικού χώρου».
ΑΠΟ http://infognomonpolitics.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου