Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Αύξηση εισφοράς κατά 6% στον ΟΑΕΕ


Aυξήσεις στις εισφορές 6% αποφάσισε κατά πλειοψηφία και μετά από πρόταση του διοικητή , στη χθεσινή του συνεδρίαση, το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, αναδρομικά από 1/1/2009.
Έτσι, για τον κλάδο της σύνταξης ανάλογα με την ασφαλιστική κατηγορία η αύξηση στις εισφορές θα κυμαίνεται από 8,80 έως 29,30 ευρώ. Οι εισφορές για τον κλάδο υγείας (όπου δεν είχε επιβληθεί καμία αύξηση εισφορών πέρυσι), θα αυξηθούν κατά 15 ευρώ κατά μέσο όρο.
Για την πρώτη ασφαλιστική κατηγορία τα ασφάλιστρα διαμορφώνονται στα 153,15 ευρώ το μήνα ( από 145,15 ευρώ ) ενώ στην ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία τα ασφάλιστρα διαμορφώνονται στα 517,75 ευρώ το μήνα (από 145,15).
Ο Οργανισμός που βρίσκεται στο "κόκκινο " υπολογίζει στα επιπλέον έσοδα για να καλύψει μέρος του ελλείμματος (600 ευρώ στον κλάδο σύνταξης) και να μπορέσει να εκπληρώσει τις άμεσες υποχρεώσεις του που είναι η χορήγηση των συντάξεων και του έκτακτου επιδόματος των 300 έως 500 ευρώ την 1η Ιουνίου.
Ο ΟΑΕΕ θα στείλει επιστολή προς την κυβέρνηση, όπως κάθε δίμηνο το τελευταίο διάστημα, ζητώντας έκτακτη ενίσχυση 200 εκατ. ευρώ, ενώ ο διοικητής κ. Κωνσταντίνος Παπαθανασίου , δήλωσε ότι "δε θα προχωρήσει προς το παρόν σε νέα ρύθμιση χρεών, όπως στο ΙΚΑ, γιατί οι οφειλέτες δίνουν μόνο την πρώτη δόση της οφειλής και στη συνέχεια εξαφανίζονται από… προσώπου γης ελπίζοντας σε νέα ρύθμιση σε σύντομο χρονικό διάστημα ".
Helllenic Business

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου