Τρίτη 5 Μαΐου 2009

ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ Η ΕΘΝΙΚΟΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ



Τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα (20/4/2009) τα γνωστά φερέφωνα του τουρκικού επεκτατισμού στη Θράκη οργάνωσαν μια «εθνικοθρησκευτική» φιέστα στην Ξάνθη με το πρόσχημα του εορτασμού των γενεθλίων του Μωάμεθ.

Προσχηματικός ήταν ο λόγος της συγκέντρωσης των Τουρκοφρόνων εθνικιστών γιατί αφενός θυμήθηκαν να γιορτάσουν τα γενέθλια του Προφήτη με καθυστέρηση 40 ημερών (!) και αφετέρου στην «προσευχή» δεν κλήθηκε ο Μουφτής Ξάνθης κ.Σινίκογλου X.

Αντί αυτού δέσποζε η παρουσία του ψευτομουφτή Αμέτ Μετέ και σε ρόλο τελετάρχη η παρουσία του Τούρκου Προξένου. Στην «προσευχή» παρευρέθησαν περίπου 6.000 «πιστοί» αλλά και Ιμάμηδες από Τουρκία, Σαουδική Αραβία, Αγγλία (!) και Σκόπια.

Ιδιαίτερα χαιρετίστηκε από τους διοργανωτές η αντιπροσωπεία από τη «Μακεδονία» ( τα εισαγωγικά δικά μας). Ο «τοπάρχης της περιοχής» δηλαδή ο Τούρκος Πρόξενος φρόντισε ως οικοδεσπότης ιδιαίτερα τους δημοτικούς και νομαρχιακούς τουρκόφρονες συμβούλους της μειονότητας που με τόση ευκολία εξασφάλισαν το κλειστό δημοτικό γυμναστήριο της πόλης : τον Γιουσούφ Ντελί (ο αντινομάρχης Ξάνθης) , τον Τουρκές Χατζημεμίς.

Η «προοδευτική» κυρία Γκιούλ Καραχασάνμαντιλοφορούσα , ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μπαντάκ Xουσεΐν και όλοι οι λοιποί …. ευγενείς συμπαραστάτες του τουρκισμού απολάμβαναν θέσεων «επισήμων».

Στην εκδήλωση όχι μόνο δεν κλήθηκαν οι αρχές του τόπου αλλά αγνοήθηκε και η ΕΛ.ΑΣ. : Η ασφάλεια της εκδήλωσης ανατέθηκε σε περιφρούρηση «πιστών»! Η όλη φιέστα περιελάμβανε φυσικά και ποιήματα σε πολεμικό ύφος από παιδιά έμπλεα εθνικοθρησκευτικού φανατισμού!

Όλα δείχνουν πως σκοπός της εκδήλωσης δεν ήταν μόνο η «νομιμοποίηση» του ψευτομουφτή Αγκά και η «επίδειξη ισχύος» από τον Τούρκο Πρόξενο αλλά και κάτι πολύ πιο επικίνδυνο: Η χάραξη διαχωριστικών γραμμών μεταξύ της μουσουλμανικής μειονότητας και της ευρύτερης ελληνικής κοινωνίας.

Πρόκειται για μια αναδυόμενη πολιτική διαχωρισμού των σύνοικων στοιχείων της Θράκης σε κάθε πεδίο της κοινωνικής ζωής. Ας μη ξεχνάμε πως οι κάθε λογής «ενδοκοινοτικές» κρίσεις και οι συνακόλουθες «ειρηνευτικές προσπάθειες» προϋποθέτουν τέτοιους διαχωρισμούς…

Από την εκδήλωση απουσίαζε ο βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ Μάνταζη Τσετίν με την επίσημη δικαιολογία πως παρευρίσκεται στη Μέκκα για προσκύνημα. Στην πραγματικότητα ο κ. Μάνταζη δεν προσεύχονταν μόνο αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, παρευρίσκονταν και στην πανισλαμική διάσκεψη όπου εκτόξευε ανυπόστατες κατηγορίες σε βάρος της Ελλάδας !

Όλη η κακόγουστη φιέστα της «προσευχής» θα ήταν μια ακόμη χοντροκομμένη πρόκληση της Άγκυρας αν στήνονταν σε κάποιο υπαίθριο χώρο ενός χωριού με τουρκογενή πληθυσμό.

Δυστυχώς το πράγμα γίνεται ιλαροτραγικό γιατί όλες αυτές οι προκλήσεις έγιναν στο μεγάλο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο της Ξάνθης «Φίλιππος Αμοιρίδης» ! Η άδεια , σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, δόθηκε από τον ίδιο το Δήμαρχο Ξάνθης κ. Στυλιανίδη Μιχάλη.

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται πως σχεδόν όλοι οι αιρετοί της Θράκης πάσχουν από πολιτικό αλτσχάιμερ ή κύρτωση της σπονδυλικής στήλης. Αυτά φαίνεται πως είναι συμπτώματα των τεμενάδων που κάνουν στο «Πασά της Θράκης» δηλαδή στο Τούρκο Πρόξενο προκειμένου να πάρουν μαζί με τις ευλογίες του και το δακτυλίδι της εκλογής των…

Υπάρχει εθνικό φιλότιμο; Ακούει κανείς;

Ο εθνικός κατήφορος είναι τέτοιος που το εναπομείναν εθνικό μας φιλότιμο ανέλαβε να διασώσει ο ΠομάκοςΣεμπαεντίν Καραχότσα με επιστολή διαμαρτυρίας που δημοσίευσε στον τοπικό τύπο. Ο Σεμπαεντίν Καραχότζα όρθωσε το μικρό του ανάστημα και με θάρρος άξιο σεβασμού ξεμπρόστιασε τους διοργανωτές της φιέστας και αποκάλυψε τους ανομολόγητους στόχους τους. Μάλιστα στην επιστολή του σημειώνει και την άρνηση της Δημοτικής αρχής να παραχωρήσει στους Έλληνες Πομάκους πέρυσι τον χώρο για εκδήλωση του συλλόγου τους!

Επιστολή δημοσίευσε και ο Μουφτής Ξάνθης κ. Σινίκογλου με την οποία καταγγέλλει για άλλη μια φορά τον παραγκωνισμό του και την όλη μεθόδευση.

Και η ελληνική πολιτεία τι έκανε ; Σύμφωνα πάντα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου η Υπουργός Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη ήταν απλώς ενήμερη…

Άντε και εις ανώτερα!

Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΘΡΑΚΩΝ δηλώνει πως θα παρακολουθεί και θα καταγγέλλει στους πολίτες της Θράκης αλλά και σε όλους τους Έλληνες:

Οποιαδήποτε ενέργεια ή εκδήλωση στοχεύει στην εξαπάτηση, στον εγκλωβισμό, στον εκφοβισμό και την τουρκοποίηση των μουσουλμάνων συμπολιτών μας αλλά και γενικότερα στην πόλωση της κοινωνίας της Θράκης.

Οποιονδήποτε πολιτικό παράγοντα ο οποίος για ψηφοθηρικούς ή άλλους λόγους ανέχεται ή υποστηρίζει τις διχαστικές – πολωτικές και αντεθνικές ενέργειες των φερεφώνων της τουρκικής επεκτατικής πολιτικής στη Θράκη.

Ο καιρός της σιωπής πέρασε. Ο καιρός της ευθύνης και της κρίσης έρχεται.

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΘΡΑΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου