Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Τα διεθνή μέσα για τη δολοφονία του αστυνομικού

Το γύρο του κόσμου έχει κάνει η είδηση για τη δολοφονία του αστυνομικού στα Πατήσια. Με εκτενείς αναφορές και αναλυτικά ρεπορτάζ τα διεθνή μέσα μετέδωσαν την είδηση της αιματηρής επίθεσης στο κέντρο της Αθήνας.
"Άγνωστοι πυροβόλισαν και σκότωσαν αστυνομικό στο κέντρο της Αθήνας. Ο αστυνομικός δέχτηκε τα πυρά, την ώρα του καθήκοντος, ενώ φύλασσε το σπίτι μάρτυρα που εμπλέκεται σε δίκη τρομοκρατικής οργάνωσης", αναφέρει το δημοσίευμα του βρετανικού δικτύου BBC. Προσθέτει δε, πως η δίκη αφορά την οργάνωση του ΕΛΑ, ενώ σημειώνει πως "βίαιες επιθέσεις έχουν πραγματοποιηθεί από ομάδες αναρχικών και αριστερών, μετά τη δολοφονία του 15χρονου, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια".

"Αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής δολοφονήθηκε ενώ φρουρούσε το σπίτι μάρτυρα" είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της ηλεκτρονικής έκδοσης των "Times". Το ρεπορτάζ δίνει αναλυτική περιγραφή της μάρτυρος και τονίζει πως παρά το ότι είχε ενταχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, τα στοιχεία και η διεύθυνση της δεν είχαν αλλάξει, ενώ υπογραμμίζει πως οι περίοικοί της γνώριζαν ότι βρισκόταν υπό αστυνομική προστασία. Μάλιστα, οι Times χαρακτηρίζουν την επίθεση ως την πιο σοβαρή μετά τη δολοφονία του Βρετανού ταξίαρχου Στίβεν Σόντερς από την τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη, τον Ιούνιο του 2000. Επίσης, οι Times σημειώνουν πως η είδηση για τη δολοφονία του αστυνομικού κηλιδώνει τα εγκαίνια του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης.

Στη δολοφονία του αστυνομικού αναφέρεται με εκτενές ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα του και το ειδησεογραφικό πρακτορείο "Reuters". Το δημοσίευμα σχετίζει την επίθεση με τη "Σέχτα Επαναστατών" και σημειώνει πως μετά τα γεγονότα του Δεκεμβρίου έχουν σημειωθεί πολλαπλές επιθέσεις από οργανώσεις αριστερών και αναρχικών.
πηγη Enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου