Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ


"Με τα χρήματα των άλλων"


"Εδώ και καιρό φαινόταν ότι κάτι δεν πήγαινα καλά με τα οικονομικά του Ολυμπιακού και πως η ομάδα είχε πρόβλημα ρευστού. Οι παίκτες πολλές φορές πληρώνονταν με καθυστέρηση αλλά η παρουσία του Σωκράτη Κόκκαλη δεν επέτρεπε αμφισβητήσεις για την τελική εξέλιξη των πραγμάτων. Όμως το ότι η ομάδα έχει δεδομένο άνοιγμα μέχρι πέρυσι το καλοκαίρι 63 εκατ. ευρώ που είναι πολύ...

πιθανό να έχει φτάσει φέτος τα 70 εκατ. και βάλε είναι κάτι που δεν περίμενε κανένας.



Η ομάδα έχει χρέη και μάλιστα τόσα που ακόμα και ο Ζαγοράκης με τον Θανόπουλο θα πρέπει να αισθάνονται πολύ πιο άνετα. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχουν γίνει κινήσεις στο μεταγραφικό πεδίο και από ότι φαίνεται θα αργήσουν πολύ ακόμα. Εάν δεν μπει κάποιος στην αύξηση – πώληση της ΠΑΕ μην περιμένει κανένας αγορές παικτών. Δεν υπάρχει μία που λένε στο ταμείο και δεν υπήρχε ούτε πέρυσι.



Αναρωτιέμαι ο κ. Κόκκαλης δεν μπορούσε ή δεν ήθελε να χρηματοδοτήσει την ομάδα; Όποιος πει δεν μπορούσε είναι απλώς αφελής. Προφανώς δεν ήθελε και προτίμησε να την έχει με δάνεια παρά να βάζει τα δικά του χρήματα. Εάν η επιχείρησή ήταν η Ιντρακόμ για παράδειγμα όλα αυτά θα ήταν και λογικά και αναμενόμενα και τελείως φυσιολογικά. Όταν όμως μιλάμε για τον Ολυμπιακό που είχε χρεοκοπήσει τότε όλοι αναρωτιούνται μα καλά πάλι με χρέη και μάλιστα με περισσότερα είναι η ομάδα; Έλα μου ντε;



Η ομάδα χρωστάει πολλά, πλέον δεν δύναται προφανώς να ανταποκριθεί σε νέα έξοδα και μας μένει μόνο η κάλυψη της τρύπας από τους ιδιοκτήτες δηλαδή τον κ. Κόκκαλη. Ο πρόεδρος της ομάδας δεν θέλει να βάλει χρήματα, θέλει να έχει το μάνατζμεντ και προτιμάει να στείλει το λογαριασμό στους επόμενους. Εκεί λοιπόν την πάτησε κατά το κοινώς λεγόμενο γιατί από τα 80 και βάλε εκατομμύρια που έγραφαν οι εφημερίδες του μάλλον πάει για 40 και πάλι πολλά είναι.



Το ποσό είναι μικρό και όσοι είναι διατεθειμένοι να το βάλουν το κάνουν μόνο με την προϋπόθεση στο ντιλ να είναι και το γήπεδο. Βλέπεται το γήπεδο δεν ανήκει στην ΠΑΕ αλλά σε άλλη εταιρεία. Αυτό από την άλλη μόνο καλό δεν είναι γιατί η ομάδα δεν έχει έσοδα από εκεί αλλά έξοδα... Καταπληκτικό ομολογουμένως δεν μπορώ να πω. Βέβαια και η εταιρεία του γηπέδου έχει δάνεια περίπου άλλα 60 εκατομμύρια αλλά εκεί είσαι βέβαιος ότι με τα χρόνια από τα έσοδα θα βγουν.



Πάντως το πακέτο ΠΑΕ και γήπεδο έχει δάνεια από 120-140 εκατ. ευρώ. Το άνοιγμα είναι απίστευτο και όποιος και να πάρει το 40% δεν παίρνει μόνο μετοχές. Παίρνει και τα δάνεια πακέτο. Βάζει δηλαδή ο κ. Μαρινάκης 40 εκατομμύρια και η τρύπα δεν κλείνει στα δάνεια της ΠΑΕ αλλά μένει εκεί ανοικτή και μεγάλη. Αυτό δεν είναι και πολύ λογική και για αυτό ο εφοπλιστής από ότι μαθαίνουμε πρότεινε να αγοράσει σταδιακά όλη την ομάδα, πακέτο με το γήπεδο και όχι απλά να βάλει κάποια χρήματα και μετά από λίγο να ψάχνουν για τα επόμενα.



Ο Ολυμπιακός δεν έχει βέβαια φτάσει σε σημείο καταστροφής αλλά εάν δεν μπουν όλοι μέσα να βάλουν χρήματα ο κ. Κόκκαλης θα πρέπει να βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη. Ίσως τόσο όσο δεν έχει κάνει ποτέ μέχρι σήμερα από όσο δείχνουν και τα δάνεια της ομάδας. Γιατί εάν είχε κλείσει μόνος του κάθε χρόνο την τρύπα κάτι μου λέει ότι δεν θα είχε φτάσει η όλη ιστορία εκεί που έφτασε..."
Τoυ Κ. ΠΕΣΜΑΤΖΟΓΛΟΥ
http://www.sportaction.gr/document.php?category_id=108&document_id=134042

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου