Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Πάλι καλά που δεν δημοσίευε στο ... PLAYBOY


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ :
Εγινε Καθηγητής δημοσιεύοντας σεα : Xρονικά, Mακεδονική, Eπιστημονική. Eπετηρίδα του Π.T.Δ.E του Παν/μίου Iωαννίνων, Πρακτικά Συνεδρίων Tυρναβίτικων Σπ., Λαρισαϊκών
(και σε άλλα τέτοια ... διεθνή περιοδικά με υψηλό Impact Factor)

Διαβάστε την ιστορία από την αρχή

(Το παρακάτω κυκλοφόρησε στη λίστα ΣΕΠ του ΕΑΠ. Σχετίζεται και με το προηγούμενο ποστ, για τη συγκρότηση εκλεκτορικών.)

Παραθέτω κατωτέρω στοιχεία και υλικό μιας πρόσφατης διαδικασίας ακαδημαϊκής κρίσης που υποθέτω ότι θα ενδιαφέρουν την ελληνική φιλοσοφική και ευρύτερα την ακαδημαϊκή κοινότητα (αποφεύγοντας να διατυπώσω οποιαδήποτε δική μου κρίση και χαρακτηρισμό). Πρόκειται για την πλήρωση θέσης εξέλιξης σε Αναπληρωτή Καθηγητή «Φιλοσοφίας» στον Τομέα Φιλοσοφίας του ΑΠΘ, που ολοκληρώθηκε την 19.12.2008 με την εκλογή της «εξωτερικής» υποψήφιας κ. Ελένης Καλοκαιρινού.Τα εξωτερικά μέλη που «κληρώθηκαν» και μετείχαν στη διαδικασία πλήρωσης θέσης (επαναλαμβάνω: σε Τομέα Φιλοσοφίας) ήταν οι:


1. Γεωργοπούλου-Νικολακάκου (Λιαντίνη) Νικολίτσα, Καθηγήτρια της Θεολογικής Αθηνών(Κατά το Philosopher’s Index, καμία δημοσίευση σε διεθνές φιλοσοφικό περιοδικό με κριτές. Βλ. ωστόσο το τελευταίο δημοσίευμά της: http://www.soctheol.uoa.gr/dep/georgopoulou/page0/paravatikotita.pdf , καθώς και το http://video.google.com/videoplay?docid=-836464927770051458 .

Η κ. Γεωργοπούλου-Νικολακάκου (Λιαντίνη) είναι συνάδελφος στον ίδιο Τομέα με την κόρη της Διοτίμα Λιαντίνη, που σε ηλικία 35 ετών εξελέγη προσφάτως σε θέση τακτικής Καθηγήτριας, ενώ προηγουμένως ήταν Επίκουρη Καθηγήτρια.)

2. Δελλής Ιωάννης, Καθηγητής του Παιδαγωγικού Πατρών(Κατά το Philosopher’s Index, καμία δημοσίευση σε διεθνές φιλοσοφικό περιοδικό με κριτές).

3. Καραφύλλης Γρηγόριος, Καθηγητής του Παιδαγωγικού Ιωαννίνων(Κατά το αναρτημένο βιογραφικό του, ο κ. Καραφύλλης δεν έχει κανένα δημοσίευμα σε ξένο περιοδικό ή έστω σε ξένη γλώσσα.

Έχει ωστόσο, μεταξύ άλλων, δημοσιεύσεις σε: Xρονικά, Mακεδονική ζωή, Eπιστημ. Eπετηρ. του Π.T.Δ.E του Παν/μίου Iωαννίνων (10 δημοσιεύματα), Πρακτικά Συνεδρίων Tυρναβίτικων Σπουδών, Λαρισαϊκών Σπουδών, Πρακτικά του Α’ Πανελληνίου Συνεδρίου με τον τίτλο «Οι τρεις Μηλιώτες Διδάσκαλοι του Γένους» (Βόλος 2002) κ.λπ.)4. Μάνος Ανδρέας, Αν. Καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου(Κατά το Philosopher’s Index, καμία δημοσίευση σε διεθνές φιλοσοφικό περιοδικό με κριτές).

Την εισηγητική έκθεση υπέγραψαν η κυρία Γεωργοπούλου-Νικολακάκου (Λιαντίνη) και οι κύριοι Θεοδόσιος Πελεγρίνης και Σωκράτης Δεληβογιατζής.

Το Υπόμνημα του υποψηφίου Π. Θανασά επί της Εισηγητικής Έκθεσης:http://www.thanassas.gr/eisig-apant.pdf

Την κ. Καλοκαιρινού, εκτός των τεσσάρων εξωτερικών μελών και του κ. Δεληβογιατζή, υπερψήφισαν και οι «φιλόσοφοι»:Αλεξάνδρα Δεληγιώργη, Καθηγήτρια(Κατά το Philosopher’s Index, μία και μοναδική δημοσίευση σε διεθνές φιλοσοφικό περιοδικό με κριτές).Ιωάννης Πλάγγεσης, Αν. Καθηγητής(Κατά το Philosopher’s Index, μία και μοναδική δημοσίευση σε διεθνές φιλοσοφικό περιοδικό με κριτές).Θεόπη Παρισάκη, Αν. Καθηγήτρια(Κατά το Philosopher’s Index, καμία δημοσίευση σε διεθνές φιλοσοφικό περιοδικό με κριτές).καθώς και η «παιδαγωγός»:Σιδηρούλα Ζιώγου-Καραστεργίου, Καθηγήτρια(Νέα – βλ. το τρίτο μέρος του κειμένου)

Δείγμα το έργου της εκλεγείσας μπορείτε να δείτε στο:http://www.thanassas.gr/kalokairinou-macintyre.pdf

Πρόεδρος του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής, Διευθυντής του Τομέα Φιλοσοφίας, Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Φιλοσοφίας και εκπρόσωπος του Τμήματος στην Επιτροπή Ερευνών είναι ο Καθ. Σ. Δεληβογιατζής.Για διάφορα προβλήματα του Τμήματος, διεξάγονται ή εκκρεμούν αυτή τη στιγμή:α. Προκαταρκτική Εξέταση, με εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης·β. Ένορκη Διοικητική Εξέταση, με εντολή του Πρύτανη του ΑΠΘ·γ. διαχειριστικός-οικονομικός ελέγχου στον Τομέα Φιλοσοφίας, βάσει της από 8.4.08 εντολής της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικής Επιθεώρησης του Υπουργείου Οικονομικών·δ. έρευνα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.
Φιλικά,

Π. Θανασάς
ΥΓ: Τυχόν αντίδραση της ακαδημαϊκής κοινότητας δεν θα αφορούσε το δικό μου (διασφαλισμένο και πιθανώς ευοίωνο) επαγγελματικό μέλλον ή την ακαδημαϊκή και επιστημονική μου υπόσταση (την οποία μια τέτοια διαδικασία διόλου δεν αγγίζει), αλλά το μέλλον της Φιλοσοφίας στη Θεσσαλονίκη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου