Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Η ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΑ, ΚΥΡΙΕ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

Εγώ και ο Γιάννης Ιωαννίδης είμαστε Θεσσαλονικείς. Γεννηθήκαμε και οι δυο σ΄αυτή την πόλη. Μόνο που εγώ είμαι και… Καλαμαριώτης και πέντε χρόνια μεγαλύτερός του.
Ο Γιάννης έπαιξε μπάσκετ στον ΑΡΗ από τα 15 του και αργότερα διέπρεψε ως προπονητής στους
Άρη, Λάρισα, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, αλλά και στην εθνική ομάδα. Εγώ παρά το γεγονός ότι ασχολήθηκα επαγγελματικά με το θέατρο και τη συγγραφή , συμμετείχα ενεργά στα αθλητικά πράγματα και η θητεία μου στο χώρο του αθλητισμού μετράει κάποια ευδόκιμα, θέλω να πιστεύω, χρόνια στην προεδρία του Απόλλωνα Καλαμαριάς και στην προεδρία της ΕΠΑΕ.
Ο Γιάννης από τις
εκλογές του 2004 κατέχει θέση βουλευτή στην Α' περιφέρεια Θεσσαλονίκης με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και μετά τις εκλογές του 2007 διορίστηκε στη θέση του υφυπουργού Πολιτισμού, αρμόδιου για θέματα Αθλητισμού.
Ξέρουμε δηλαδή και οι δυο μας το αθλητικό «παιχνίδι» και από την «καλή» του και από την «ανάποδη». Μόνο που ο Γιάννης τώρα, ως αρμόδιος υφυπουργός για θέματα αθλητισμού, φαίνεται ότι το έχει παραμάθει!
Δεν εξηγείται διαφορετικά η στάση που κράτησε και η συμπεριφορά του, πάντα αυθόρμητος και εκρηκτικός, όταν του ζήτησα, Μάρτιο μήνα, να δούμε πως μπορεί να βοηθηθεί ο ιστορικός Απόλλωνας που βάδιζε με μαθηματική ακρίβεια προς τη διάλυση.
Δεν ασχολούμαι με ομάδες που τις χαρακτηρίζουν ύποπτες διαδρομές και ούτε έχω τη διάθεση να κάνω τίποτα, ήταν, αν θυμάμαι καλά, η απάντησή του που με άφησε, κυριολεκτικά, εμβρόντητο!
Ήξερες δηλαδή, φίλε Γιάννη, εδώ που τα λέμε όλη η Ελλάδα ήξερε, τα σημεία και τέρατα που συνέβαιναν στον Απόλλωνα και ως «πολιτεία θεματοφύλακας» δεν παρενέβης… Ήξερες ότι η διάλυση του Απόλλωνα ήταν επί θύραις και αρνήθηκε να τείνεις «χείρα βοηθείας»
Εξάλλου ίδια και πάλι ήταν η αντίδρασή σου όταν σε επισκέφτηκα στο γραφείο σου για να σου πω ότι είναι ανάγκη να δούμε από κοινού το πρόβλημα του Απόλλωνα…
…Μόνο που πίσω από την πλάτη μου έταξες στην προσωρινή διοίκηση του κ. Γ. Ιωσηφίδη 200.000 ευρώ τα οποία, βεβαίως, ουδέποτε έφτασαν στο ταμείο του Απόλλωνα…
Και τώρα, φίλε Γιάννη, που έβλεπες και ζούσες καθημερινά το ψυχορράγημα του Απόλλωνα τι έπραξες;
Τόσο εσύ, όσο και η αμαρτωλή ΕΠΑΕ, αφήσατε για 350.000 ευρώ και για χρέη που φορτώθηκαν στην πλάτη του Απόλλωνα από ανθρώπους που δεν έπρεπε με κανένα τρόπο να επιτρέψετε ποτέ να ασχοληθούν με τον Ελληνικό αθλητισμό, να πέσει δύο ολόκληρες κατηγορίες(!) μια από τις πλέον ιστορικές ομάδες της Θεσσαλονίκης … Δυο ολόκληρες κατηγορίες κύριοι… ΓΙΑ ΧΡΕΗ που της φορτώσανε στην πλάτη παράγοντες αμφιλεγόμενοι… Μπράβο σας!!!
Δεν έπραξες όμως το ίδιο, φίλε Γιάννη και για τις άλλες ομάδες της Θεσσαλονίκης που ίσως, και σίγουρα ήταν, σε πιο δύσκολη οικονομική θέση απ’ αυτήν του Απόλλωνα… Μέχρι και για τον ΟΦΗ του κ. Βαρδινογιάννη έβαλες μπροστά τα στήθια σου και καλώς έπραξες… Τον Απόλλωνα των Ποντίων, όμως, τον αφήσατε μόνο και αβοήθητο να οδεύει την οδό του μαρτυρίου…
…Για να θυμηθώ τα λόγια του πιο αγνού ίσως, αυτόνομου Απολλωνιστή , του διακεκριμένου Θεσσαλονικέα δημοσιογράφου Γιώργου Βιβιλάκη:
«Ο Απόλλων ευτύχησε να πέσει με Πρωθυπουργό Σαλονικιό και με Υφυπουργό Αθλητισμού Σαλονικιό…»
Η Καλαμαριά σας χαιρετά κ. Ιωαννίδη…

Βασίλης Ν. Τριανταφυλλίδης
(Χάρρυ Κλυνν)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου