Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Πρόταση του Βιοτ.Επιμελητηρίου Αθηνών για τις "μαύρες λίστες" του Τειρεσία.



Την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, η οποία εκδηλώνεται με την τεράστια και συνεχιζόμενη αύξηση του φαινομένου των ακάλυπτων και των μεταχρονολογημένων επιταγών επισημαίνει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών με επιστολή του προς το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, το Υπουργείο Ανάπτυξης, την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, την Τράπεζα της Ελλάδος και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.
Στην επιστολή του υπογραμμίζει ότι...
υπάρχει ο σοβαρός κίνδυνος το επόμενο διάστημα ένα μεγάλο μέρος του επιχειρηματικού δυναμικού της χώρας να βρίσκεται καταγεγραμμένο στο σχετικό Σύστημα Αθέτησης Υποχρεώσεων - Σ.Α.Υ. («μαύρη λίστα») της ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε. με συνέπεια την αδυναμία συνέχισης της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας και την ανατροφοδότηση της κρίσης.
Προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτή η «καταστροφική», όπως την χαρακτηρίζει, εξέλιξη, το ΒΕΑ προτείνει σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του Σ.Α.Υ. της ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε. να διαγράφεται από το Σύστημα ο εκδότης επιταγής, η οποία σφραγίστηκε, και ο οποίος σε διάστημα 6 μηνών από την ημερομηνία έκδοσης της την εξοφλεί κανονικά και προσκομίζει στην τράπεζα το αντίστοιχο στέλεχος.
Η ύπαρξη ρυθμίσεων τέτοιου τύπου όπως η προτεινόμενη και για το διάστημα τουλάχιστον που διαρκεί η οικονομική κρίση, το ΒΕΑ θεωρεί ότι θα δώσει πολύτιμη ανάσα στην αγορά και θα μειώσει σε σημαντικό βαθμό τις συνέπειες της ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου