Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Kάλεσμα απο το indymedia για Επιφυλακή σε Σχοινιά και Πάρνηθα

Posted by http://eglimatikotita.blogspot.com/

Οι εμπρηστές ψάχνουν από απόψε μια νέα ευκαιρία. Είναι επιβεβαιωμένο.

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

κατά τη διάρκεια της νύχτας η εξέλιξη των μετώπων και των εμπρησμών μπορεί να είναι απειλή για την Πάρνηθα και τον υδροβιότοπο στο Σχοινιά. Όσες και όσοι δεν διαθέτουν γνώσεις και εκπαίδευση πυρόσβεσης μπορούν να προσφέρουν αυτή τη νύχτα πολύτιμη βοήθεια αν σπεύσουν ομαδικά και ψύχραιμα στα εξής δύο σημεία: Περιμετρικά του υγροβιότοπου του Σχοινιά. Στην περιοχή δεν λειτουργεί αυτή τη στιγμή κανένα αυτόματο μέσο πυρόσβεσης, τα μέσα βρίσκονται σε πλήρη αχρηστία ενώ τα πυροσβεστικά και οι υδροφόρες έχουν αγκιστρωθεί από το κράτος για τη σωτηρία της Εκάλης και των πλουσιόσπιτων κοντά στην Πεντέλη. Σύντροφοι καταβάλουν προσπάθειες να φέρουν στο Σχοινιά φορτωμένες υδροφόρες αλλά αυτό θα γίνει σταδιακά κατά τη διάρκεια της νύχτας, μιας και οι μπάτσοι κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να εμποδίσουν κάθε προσπάθεια σωτηρίας των δασικών εκτάσεων. Μια ομάδα πυροσβεστών που προσπάθησε να αφήσει πυροσβεστικό όχημα σε κοντινό παράδρομο απειλήθηκε από άνδρες της ομάδας Ζ παρουσία μουγκών και τυφλών δημοσιογράφων με σύλληψη και πακετάρισμα στον εισαγγελέα. Στον Σχοινιά υπάρχουν κάποιοι ντόπιοι εθελοντές καθώς και σύντροφοι που μετακινήθηκαν εκεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων ωρών. Περιμετρικά στις κρίσιμες πλαγιές της Πάρνηθας που είναι ακόμα πράσινες, στα σημεία που υπάρχει πρόσβαση από τους γύρω δρόμους. Δεν υπάρχει καμία υποδομή πυροπροστασίας ούτε αντιπυρικές ζώνες για να σταθείτε. Υπάρχουν εθελοντές και σύντροφοι σε επιφυλακή αλλά λόγω της βρώμικης τακτικής των μπάτσων θα αργήσουν να ενισχυθούν αφού πρέπει να αντιμετωπιστούν παράλληλα και τα ήδη ενεργά μέτωπα. Η πυροσβεστική επίσημα αγνοεί την ύπαρξη της Πάρνηθας από τη στιγμή που απειλούνται τα πλουσιόσπιτα. Αυτό που μπορείτε όλες και όλοι να κάνετε σε Σχοινιά και Πάρνηθα είναι να περάσετε όλη τη νύχτα περπατώντας περιμετρικά και παρατηρώντας για μικροεστίες ή για ύποπτα αυτοκίνητα που ψάχνουν για τυφλά σημεία. Με την πρώτη παρατήρηση που θα κάνετε, παίρνετε αμέσως τηλέφωνο την πυροσβεστική και ταυτόχρονα ειδοποιείτε άλλους εθελοντές πυροσβέστες και συντρόφους που βρίσκονται στην περιοχή. Κάθε λεπτό μετράει. Θα δώσετε έτσι μια την ευκαιρία στους πυροσβέστες και στους συντρόφους που παλεύουν 48 ώρες με τη φωτιά να ξεκουραστούν για λίγο, αναλαμβάνοντας εσείς τις απαραίτητες περιπολίες και την επιφυλακή και αφήνοντας σε αυτούς την πυρόσβεση. Επίσης, θα συμβάλλετε στο να υπάρχει ασφαλής χρόνος για την προετοιμασία κάποιων σημείων για το ενδεχόμενο μιας τελικής άμυνας. Για την εξόρμησή σας στα σημεία αυτά θα χρειαστείτε:
-ένα ζευγάρι παπούτσια τύπου μποτάκια, άρβυλα ή ψηλά αθλητικά
αποφύγετε τα παπούτσια που έχουν μαλακές σόλες
-ένα ζευγάρι κάλτσες αθλητικές
όσο περισσότερο προστατεύουν το πόδι τόσο καλύτερα
-ένα άνετο αλλά ανθεκτικό παντελόνι
αν έχετε κάποια φόρμα εργασίας πάρτε την μαζί σας
-ένα t shirt και ένα πουκάμισο με μακρύ μανίκι
μην φορέσετε ένα λεπτό μακό μπλουζάκι γιατί στη φωτιά το κλίμα είναι εντελώς διαφορετικό
-μια μάσκα και ένα μεγάλο μαντίλι
μάσκες μπορείτε να προμηθευτείτε από φαρμακεία που εφημερεύουν καθώς και από γιατρούς
καλές μάσκες αυτή την ώρα δε μπορείτε να βρείτε γιατί τα μαγαζιά είναι κλειστά
-παγούρι ή μπουκάλι ασφαλείας με νερό
ακόμα κι αν δε διψάσετε εσείς θα διψάσει κάποιος άλλος
-κάτι που να τρώγεται χωρίς προετοιμασία
δεν υπάρχει χρόνος ούτε υποδομή για μαγείρεμα
-φακό με φρέσκιες μπαταρίες
όσο πιο δυνατός τόσο καλύτερα
-κινητό τηλέφωνο με φορτισμένες μπαταρίες
έχετε υπόψη σας ότι οι μπάτσοι μπλοκάρουν με κινητές μονάδες τα δίκτυα οπότε μην αφήνετε όλες τις ελπίδες επικοινωνίας με τους οικείους σας στο κινητό σας τηλέφωνο
-γυαλιά ηλίου
για να προστατέψετε τα μάτια σας
-καπέλο
προτιμήστε κάτι που να είναι άνετο και να προσφέρει σκιά στο πρόσωπο

-μια σφυρίχτρα
για να μπορείτε να καλείτε όσους είναι στην περιοχή χωρίς να κουράζεστε με φωνές Υπάρχουν κάποιες εφεδρικές μάσκες αλλά είναι καλύτερο λόγω του καπνού να μοιραστούν σε όσους κάνουν πυρόσβεση. Οι πυροσβέστες είναι αφημένοι πραγματικά στο έλεος των στοιχείων χωρίς καμία απολύτως μέριμνα ενώ τα τεμπελόσκυλα του παρακράτους και οι μπάτσοι περιφέρονται στα βουνα με πλήρη εξοπλισμό ψάχνοντας τις ασσύμετρες απειλές του Μαρκογιαννάκη και του Παυλόπουλου.

Οι εμπρησμοί που έχουν στόχο την αναζωπύρωση παλιών μετώπων ή τη δημιουργία νέων είναι σύμφωνα με όλες τις τελευταίες ενδείξεις, παρατηρήσεις και μαρτυρίες ο μεγάλος εχθρός μας για τις επόμενες οκτώ ώρες.
indymedia

Σχόλιο....Απο που και ως που είναι επιβεβαιώμενο το ότι θα έχουμε εμπρησμούς απόψε???
Ξέρετε κάτι που δεν ξέρει η αστυνομία ή και όλοι οι υπόλοιποι έλληνες ρε παιδιά???
Σαν πολύ σίγουροι δεν είστε για πολλές απο τις καταστροφές που γίνονται στην Ελλάδα..
Και το κακό είναι οτι πέφτετε μέσα στα πιο πολλά...
Αν δεν είναι αυτό ύποπτο,τότε τι είναι???

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου