Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Ο υπόκοσμος έγινε επιτραπέζιο παιχνίδι


Image Hosted by ImageShack.us
By giannisver

«Mην εμπιστεύεσαι κανέναν και ποτέ να μην επιδεικνύεις τα χρήματά σου, γιατί η αστυνομία και οι πληροφοριοδότες σε περιμένουν πίσω από κάθε γωνία» αυτός είναι ο βασικός κανόνας που οφείλουν να ακολουθήσουν οι παίχτες ενός νέου παιχνιδιού στα πρότυπα της Μονόπολης. Το παιχνίδι που διαπραγματεύεται το εμπόριο ναρκωτικών έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στη Βρετανία.

Το νέο επιτραπέζιο ονομάζεται «The Chaps from Amsterdam» και παίζεται όπως η πασίγνωστη Μονόπολη, μόνο που αντί να αγοράζεις δρόμους και να χτίζεις ξενοδοχεία, αγοράζεις και πουλάς ναρκωτικά. Οι κάρτες που είχε η Μονόπολη, παραμένουν μόνο που στο «The Chaps from Amsterdam» οι κάρτες μπορούν να σε στείλουν στα δικαστήρια ή να σε αναγκάσουν να χρηματίσεις κάποιον διεφθαρμένο αστυνομικό.

Όπως υποστηρίζουν οι δημιουργοί του παιχνιδιού το «Chaps of Amsterdam» είναι ο καρπός εντατικής έρευνας σε πορνεία, κλαμπ, φεστιβάλ, κρεβατοκάμαρες και κελιά φυλακών.

Το παιχνίδι έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των βρετανικών οργανώσεων κατά των ναρκωτικών. «Τέτοιου είδους παιχνίδια δίνουν την εντύπωση ότι τα ναρκωτικά είναι ένα θέμα με το οποίο μπορείς να κάνεις πλάκα»,σχολιάζει ο διευθυντής της Eθνικής Συμμαχίας για την Πρόληψη κατά των Nαρκωτικών, Πίτερ Στόκερ, ενώ ο Mάρτιν Mπάρνς της φιλανθρωπικής οργάνωσης DrugScope τονίζει: «Αυτά τα παιχνίδια ευτελίζουν τις συνέπειες της εμπορίας ναρκωτικών».

Η εταιρεία παραγωγής του παιχνιδιού Hard Impact Board Games, η οποία το πουλάει μέσω διαδικτύου, υποστηρίζει πως το «Chaps from Amsterdam» καταδεικνύει τις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να έχει μια ανάλογη δράση, όπως η φυλάκιση ή η αποτοξίνωση.

Πηγή: Έθνος

H γνώση είναι δύναμη. – Φράνσις Μπέικον

Photobucket

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου