Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Το ΚΚΕ αγόρασε τον τάφο των κατσαπλιάδων στη Φλώρινα


Ε βέβαια, αυτοί δουλεύουν αλλιώς...
Το ΚΚΕ, αγόρασε την έκταση όπου θάφτηκαν οι 800 κατσαπλιάδες, σλαβόφωνοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι οποίοι σκοτώθηκαν επιτιθέμενοι στη Φλώρινα τον Φεβρουάριο του 1949, στην αποτυχημένη απόπειρά τους να καταλύσουν την εθνική μας κυριαρχία στη Μακεδονία.
Διαβάστε:
"...Η Κεντρική Επιτροπή του Κ.Κ.Ε. με συγκίνηση ανακοινώνει στους συντρόφους, μέλη και φίλους του Κόμματος και της Κ.Ν.Ε., στους αγωνιστές και στις αγωνίστριες του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και της Ε.Α.Μικής Αντίστασης, στον ελληνικό λαό ότι, μετά από πολύχρονες προσπάθειες, πέρασε στην ιδιοκτησία του Κ.Κ.Ε. ο χώρος, στον οποίο βρίσκεται ο κοινός τάφος των περισσότερων από 800 μαχητριών και μαχητών του Δ.Σ.Ε., τιμημένων νεκρών του στη μάχη της Φλώρινας το 1949. Είναι μια ιστορική στιγμή. Με την αγορά από το Κ.Κ.Ε. της συγκεκριμένης έκτασης έγινε δυνατό να ξεπεραστούν οι δυσκολίες που εμπόδιζαν τη διαμόρφωση του χώρου και την ανέγερση μνημείου αντάξιου της μεγάλης αυτής θυσίας. Έγινε το πρώτο βήμα για να ανταποκριθούμε στο χρέος μας - αναφέρει η ανακοίνωση - να αναδείξουμε την αιματοποτισμένη προσφορά του λαϊκού ηρωικού Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, στην άνιση μάχη που έδωσε για το δίκιο του λαού μας. Η Κ.Ε. απευθύνει κάλεσμα, πρώτα απ' όλα στους αγωνιστές της Ε.Α.Μικής Αντίστασης και του Δ.Σ.Ε., να συμβάλουν στη συγκέντρωση των απαραίτητων οικονομικών για τη διαμόρφωση του χώρου και την ανέγερση του μνημείου...".
Υποκρισία
Την ίδια ώρα, κάποιοι "προοδευτικοί" του ΠΑΣΟΚ στη Φωκίδα, αντιδρούν στην ανακατασκευή του μνημείου των σφαγιασθέντων του 5/42. Για τα όσα γίνονται στη Φλώρινα, έχουν κάτι να πουν;
Φυσικά όχι.
Δύο μέτρα και δύο σταθμά, ή απλά σταλινισμός και απύθμενη υποκρισία;
Ας τους κρίνει ο κόσμος...
elkosmos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου