Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ………ΩΡΑ ΠΑΣΟΚ





Είναι απαράδεκτο αυτό που παρακολουθούμε στην τηλεόραση τις τελευταίες ημέρες. Αντί να συζητάμε για ανάπτυξη, για ενίσχυση των χαμηλών εισοδημάτων, η νέα Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θέλει να διώξει από την εργασία τους τους νέους ανθρώπους που δουλεύουν στα stage.

Είναι αδιανόητο στις πλάτες των νέων παιδιών να γίνονται πολιτικά παιχνίδια. Το ΠΑΣΟΚ εκμεταλλεύεται την έλλειψη αντιπολίτευσης και στο ΄΄όνομα΄ της περικοπής των δημοσίων δαπανών, θα προχωρήσει σε απολύσεις. Θα δημιουργήσει, με απλά λόγια, μια νέα στρατιά ανέργων, που και εργασιακή εμπειρία δεν θα αποκτήσουν και το χαμηλό εισόδημα των 500 Ευρώ θα χάσουν.

Θα είμαι παρών, απέναντι σε ανέντιμες μεθοδεύσεις και θα είμαι μαζί με τα παιδιά στους δρόμους. Ας τους μονιμοποιήσουν, αφού κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και μετέπειτα ας τα καταργήσουν τα stage. Δεν θέλω παιχνιδάκια στις πλάτες των αθώων παιδιών, που στηρίζουν τη βιωσιμότητά και τα όνειρά τους στη δουλειά που κάνουν. Όλα τα κόμματα έχουν ευθύνες με τη σιωπή τους.

Επιτέλους ας προχωρήσουμε στη χώρα μας τεχνοκρατικά και αξιοκρατικά. Ξεχάσαμε τις έννοιες ανάπτυξη, ευημερία, και συνέπεια. Ας μάθουν τα κόμματα να τηρούν τις υποσχέσεις τους και να σέβονται το μόχθο των εργαζομένων.

Κωνσταντίνος Σ. Μαργαρίτης

Δημοσιογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου