Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Οταν μιλούν οι νέοι....



Ο Νίκος και ο Κώστας άφησαν ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας
"....και Διαφάνειας;":

Ο επαγγελματίας μετανάστης ή κάποιος ομοϊδεάτης του, δεν έχει σημασία, μας στέλνει ένα λινκ από την ιστοσελίδα του Σαραντάκου, ένα πρόσωπο με περίεργη δράση που ζώντας στο εξωτερικό και μακρυά από το πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες, πληροφορείται από επιτήδειους και αυτός με τη σειρά του παραπληροφορεί τους αναγνώστες του.

Εκείνο που με νευρίασε περισσότερο από όλα είναι που παραθέτει το αρχαίο κείμενο του Ισοκράτη ( http://www.sarantakos.com/isocrat.htm ) και άκουσον , άκουσον, ζητάει και συγνώμη από τους αναγνώστες του για το πολυτονικό!!!!!!!!!
Έχω δίπλα μου ένα φίλο, ηλεκτρονικός στο επάγγελμα, καμία σχέση με φιλολογικές και ιστορικές επιστήμες και μόλις το διάβασε, έμεινε κάγκελο.
Από ποιον ζητάτε κύριε Σαραντάκο συγνώμη για το πολυτονικό;
Από τους Έλληνες πολίτες;

Μήπως πρέπει οι πολιτικοί μας να ζητήσουν συγνώμη από εμάς που απλοποίησαν τη γλώσσα μας σε γελοίο βαθμό, κυριολεκτικά την απογύμνωσαν και μας στέρησαν την δυνατότητα να το διδαχθούμε;

Για πήγαινε να πεις στους Αλβανούς που δεν έχουν ούτε ιστορία, ούτε πολιτισμό, πήγαινε να τους πεις να αφαιρέσουν τα δύο¨ που έχουν πάνω από το ε και θα δεις τι θα σου απαντήσουνε.
Πήγαινε στην Ισπανία που η ιστορία και ο πολιτισμός της ξεκίνησαν από το Μεσαίωνα όπως και σε όλη την Ευρώπη, πες τους να αφαιρέσουν την περισπωμένη επάνω από το ν και θα δεις τι θα σου απαντήσουμε. Για να σημειώσω η Ισπανία έχει εισάγει εδώ και πολλά χρόνια την ελληνική σαν 2η επιλογή ξένης γλώσσας στα Γυμνάσια - Λύκειά της και την αρχαία ελληνική στο Λύκειο.

Εμείς, λοιπόν, που έχουμε την αρχαιότερη ιστορία και πολιτισμό στην Ευρώπη, καταντήσαμε να ζητάμε "συγνώμη για το πολυτονικό". Και πώς θα γράψεις κ. Σαραντάκο ένα αρχαίο κείμενο χωρίς πολυτονικό; Έχει ουσία;

Καταντήσαμε να ονομαζόμαστε Ελληναράδες επειδή αγαπάμε την Ελλάδα, από κάτι διεθνιστούληδες, Συριζοψευτοκουλτουριάρηδες που δηλώνουν και λογοτέχνες. Η λογοτεχνία ήταν μια από τις επιστήμες κ. Σαραντάκο, η οποία στήριξε την πολιτισμική ταυτότητα της Ελλάδας, μαζί με την ιστορία και τις άλλες θεωρητικές επιστήμες σε δύσκολους καιρούς, όταν προσπαθούσαμε σαν έθνος να προστατέψουμε την πολιτισμική μας ταυτότητα και την καταγωγή μας.

Μάθετε να την υπηρετείτε γιατί της αξίζει.

Νίκος, 23 ετών και Κώστας 25.

Σχόλιο:
Οι νεώτεροι όταν μιλούν πολλές φορές οι ξερόλες μεγαλύτεροι πρέπει
να σιωπούν!
Αθηναίος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου