Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

«Μπήκα σε 900.000 σπιτικά!» Ώπα ρε μεγάλε, κόψε κάτι και παρ΄το αλλοιώς. Ούτε ο Άη Βασίλης να΄σουνα!

Posted by J.McManus

Μέχρις και οι οικοδεσπότες/παρουσιαστές της χθεσινοβραδυνής «Αρβύλας» (ΑΝΤ1) τσίνισαν, στραβομουτσούνισαν και δεν έκρυψαν τη δυσφορία τους, όταν ο φίλτατος και συμπαθής Μαχαιρίτσας [τ. Δημοτικός σύμβουλος με τη παράταξη του ΚΚΕ στο Δήμο της Αθήνας...] εξέφρασε τη χαρά του γιά τις πωλήσεις cd’s μέσω των Κυρτιακάτικων εφημερίδων.

Προφανώς θα πρέπει στο μέλλον να εξηγήσει στη θυγατέρα του, ότι πέραν από τσαγκαράδικα, υπήρχαν κάποτες και δισκάδικα στη μικρή μας πόλη.

Αλλά από που-κι-ως-που όμως υπολόγισε αυτό το νούμερο;

Αυτός μπορεί να πούλησε 900.000 αντίτυπα (υπόλογισε €0,50 έκαστον και σε καλή μεριά) αλλά πως είναι δυνατόν να μπήκαν σε 900.000 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ οικογένειες;

Άλλοι αγόρασαν το πρώτο cd της τετραλογίας με την αρχική κασσετίνα, άλλοι το δεύτερο, τρίτοι το τρίτο και άσχετοι το τελευταίο 4ο;

Και πως γνωρίζει ότι η REAL NEWS (που΄φαγε και πρόστιμο ο ομώνυμος Ρ/Σ από το ΕΣΡ γιά τη γκρίζα αυτή διαφήμση) πούλησε εκείνες τις Κυριακές 240.000 φύλλα; Τα 240.000 φύλλα το γνωρίζουν; Ή μήπως ΟΛΟΙ αγόρασαν την ακριβή έκδοση κι ΟΥΔΕΙΣ τη φθηνή.

Γιατί εγώ έχω διαπιστώσει τις τελευταίες εβδομάδες να εξαντλούνται οι ΦΘΗΝΕΣ εκδόσεις των Κυριακάτικων και να μένουν ντάνες απούλητες οι ακριβές/σακουλοποιημένες με τα δώρα (my ass). Εκτός αν τις κρύβουν σκόπιμα, τις φθηνές!

Τέλος πάντων, μη τα πολυλογούμε, γνωρίζω ότι τα λεφτά και η φήμη διαβρώνουν τον κάθε καλλιτέχνη όπου χάνει το μέτρο, αλλά η αλήθεια είναι ότι το best της τετραλογίας «μπήκε» (στη καλύτερη περίπτωση) σε 200.000 σπίτια. Φυσικά και δεν είναι λίγα, αλλά το ζητούμενο είναι πόσοι τ’ άκουσαν κι αν δεν καταντήσει κι αυτό σουβεράκι, δίπλα στ’ άλλα αλουμινένια δισκάκια του καθιστικού.

(*) Το ίδιος λάθος, να προσμετρά τις καθημερινές επισκέψεις και να τις προσθέτει ως διαφορετικές ip υπολογίζοντας ξεχωριστούς, διαφορετικούς (uniques) αναγνώστες κάθε μέρα, ώσπου κάποτες ξεπέρασε και τον ζώντα πληθυσμό της χώρας, διέπραττε κι ο αμετρεπής «πιτσιρίκος» της πρώτες ημέρες της Μπλογκόσφαιρας και φυσικά γελούσε μαζί του σύμπασα η διαδικτυωμένη Ελλάς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου