Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

Χιλιάδες οι καταγγελίες για τα νέα τέλη στις καταναλωτικές οργανώσεις…



Κατά χιλιάδες σπεύδουν στις καταναλωτικές οργανώσεις αναζητώντας βοήθεια και νομική υποστήριξη ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που παρέλαβαν τις τελευταίες ημέρες τη “λυπητερή” με τα νέα και υπέρογκα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας, σε αρκετές περιπτώσεις. Εξαιρετικά...



...αντικοινωνικό το μέτρο, προσβάλει ευθέως την οικονομία των ασθενέστερων, οι οποίοι προφανώς εάν διέθεταν τα ανάλογα χρήματα δεν θα κυκλοφορούσαν με αυτοκίνητο 20ετίας. Για ένα τέτοιο αυτοκίνητο, τα τέλη κυκλοφορίας, μαζί με τον ειδικό φόρο, μπορούν να φτάσουν τα 1.000 ευρώ, ποσό εξαιρετικά παράλογο. Ήδη πάντως οι πρώτες οργανωμένες κινήσεις θα γίνουν μέσα στις επόμενες ημέρες, καθώς το μέτρο χαρακτηρίζεται αντισυνταγματικό.

Εκτός όμως από αντισυνταγματικό, το μέτρο είναι και προδήλως παραπλανητικό, καθώς δεν στοχεύει στην καλύτερη προστασία του περιβάλλοντος, αλλά μόνο στην είσπραξη χρημάτων. Χαρακτηριστικότατο παράδειγμα, ο τρόπος με τον οποίο δεν θα φορολογηθεί ένα αυτοκίνητο δεκαετίας που θα εισαχθεί από το εξωτερικό, σε αντίθεση με ένα αυτοκίνητο ίδιας ηλικίας που κυκλοφορεί στην Ελλάδα για το ίδιο διάστημα.

http://www.newsblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου