Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Αγωγές για τα «πράσινα τέλη» κυκλοφορίας



Σε αγωγές κατά των Υπουργών Περιβάλλοντος και Οικονομικών για αύξηση των πράσινων τελών, που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν το 100%, προσανατολίζονται αρκετοί πολίτες, οι οποίοι δεν κρύβουν τη δυσφορία τους από τα υπέρογκα τέλη κυκλοφορίας...


Τις τελευταίες ημέρες έφθασαν μαζικά στους ιδιοκτήτες οχημάτων τα ειδοποιητήρια για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας έτους 2010 και δεν είναι λίγοι αυτοί που έμειναν στήλη άλατος, όταν άνοιξαν τον φάκελο και διάβασαν το ποσό που καλούνται να καταβάλλουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Δεκάδες οι καταγγελίες

Τα Ινστιτούτα Καταναλωτών σε όλη τη χώρα, έχουν πλημμυρίσει από χιλιάδες καταγγελίες πολιτών που έλαβαν το νέο χαράτσι, το οποίο όπως λένε, δεν ανταποκρίνεται στα περί αναλογικότητας στα βάρη των πολιτών, αφού όπως όλα δείχνουν, οι έχοντες περισσότερα θα πληρώσουν λιγότερα και οι έχοντες λιγότερα θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Όσοι έχουν στην κατοχή τους παλιά αυτοκίνητα, καλούνται να πληρώσουν μεγάλο χαράτσι, επειδή ρυπαίνουν το περιβάλλον! Μόνο που αυτοί που έχουν τα παλιά αυτοκίνητα, είναι και αυτοί που δεν έχουν τη δυνατότητα να τα αντικαταστήσουν, ενώ όσοι είναι οικονομικά εύρωστοι και κατέχουν νέα μοντέλα αυτοκινήτων, επειδή είχαν την οικονομική δυνατότητα να τα αποκτήσουν, μένουν στο απυρόβλητο.

Οι πολίτες κάνουν λόγο για αδικία και για μέτρο το οποίο «μπάζει» από παντού. Μετά το μπαράζ καταγγελιών, καταναλωτικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα ετοιμάζουν να καταθέσουν συλλογικές και ομαδικές αγωγές κατά της απόφασης, ώστε το μέτρο να αποσυρθεί άμεσα.

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου