Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Να αφαιρεθούν οι παράνομες "απαγορευτικές" πινακίδες!

Για να τοποθετηθεί μια πινακίδα «Είσοδος πάρκιγκ, μην παρκάρετε», θα πρέπει να υπάρχει άδεια θέσεων πάρκιγκ παρόδιας ιδιοκτησίας (πχ πυλωτής σε πολυκατοικία), εγκεκριμένη από την αρμόδια Πολεοδομία (ΠΔ 111/04 ΦΕΚ 76/Α/5-3-2004 = έγγραφο Π541/19-1-2010 Διεύθυνσης Πολεοδομίας Νομαρχίας Πειραιά).

Όμως συχνά πολλοί κάνουν κατάχρηση του όρου και βάζουν τέτοιες πινακίδες παράνομα οπουδήποτε.

Και έχουν και το θράσος, αν κάποιος τους……κλείσει την είσοδο, να καλέσουν την Τροχαία, η οποία μη έχοντας αρμοδιότητα να ελέγξει την νομιμότητα της πινακίδας, «κόβει» κλήση για πρόστιμο παράνομης στάθμευσης, βάση του ΚΟΚ άρθρο 34 παρ 3 εδ β «προ εισόδου παρόδιας ιδιοκτησίας». Κι αυτό πέρα από τους πιθανούς διαπληκτισμούς των δύο πλευρών, που κανείς δεν ξέρει που μπορεί να οδηγήσει.

Επειδή το κακό έχει παραγίνει, επειδή για αυτό το χώρο που καθένας απαγορεύει τη στάθμευση, οι πολίτες πληρώνουν «τέλη στάθμευσης», επειδή εν τέλει εκείνοι που βάζουν τέτοιες πινακίδες είναι παράνομοι, θα πρέπει τόσο η Πολεοδομία του Δήμου Πειραιά αλλά και η Δημοτική Αστυνομία, να κάνουν ελέγχους και να ειδοποιήσουν τους παρανομούντες να αφαιρέσουν τις παράνομες πινακίδες! Το ίδιο να κάνει και η Πολεοδομία Πειραιά και η Δημοτική Αστυνομία των άλλων Δήμων! (30-1-10 17,30)

Όπως μας γνώρισε, απαντώντας σε σχόλιό μας, η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, με το 2501/21-12-09 έγγραφό της, απαγορεύεται η τοποθέτηση "κάθετης σήμανσης", μεταξύ των οποίων απαγορευτικά "κολονάκια" και άλλα εμπόδια επί του οδοστρώματος, επί του οποίου δεν μπορεί να επιβάλλονται "απαγορεύσεις" κυκλοφορίας στους χρήστες των οδών:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου