Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Κάτω τα χέρια από τους ΟΥΚΑΔΕΣ!



Μετά την ένταξη της Ελλάδας στο NATO, το Πολεμικό Ναυτικό έστειλε στις ΗΠΑ τους πρώτους άνδρες που εκπαιδεύτηκαν στο αντικείμενο των υποβρύχιων καταστροφών το 1953. Οι άνδρες αυτοί σε συνεργασία με Αμερικανούς εκπαιδευτές ανέλαβαν την εκπαίδευση και άλλων ανδρών στην Ελλάδα, ενώ το 1957 ιδρύθηκε η Σχολή Βατραχανθρώπων στο Κ.Ε.ΚΑΝ.οργανωμένη στα πρότυπα της αντίστοιχης αμερικανικής Under Water Demolition του Aμερικανικού Ναυτικού.
Μετά τη σταδιακή υποβάθμιση των αμερικάνικων UDT (Underwater Demolition Teams) και την παράλληλη εμφάνιση των ομάδων SEAL με μεγαλύτερη έμφαση στον ανορθόδοξο πόλεμο, η Σχολή Βατραχανθρώπων μετονομάστηκε σε Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών το 1967 για να λάβει τη σημερινή της μορφή το 1976.
H M.Y.K. εδρεύει στο Σκαραμαγκά και αποτελεί αυτόνομη ξεχωριστή μονάδα της Δ.Ν.Ε., καλύπτοντας τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού στον τομέα των ειδικών επιχειρήσεων. Το προσωπικό της M.Y.K. φτάνει την δύναμη των 200 ανδρών και χωρίζεται σε τέσσερις ομάδες (O.Y.K. 1, 2, 3, 4). Οι δύο είναι Ομάδες Ανορθοδόξου Πολέμου που έχουν αποστολή τη διείσδυση στο εχθρικό έδαφος για συλλογή και μετάδοση πληροφοριών, εκτέλεση δολιοφθορών κτλ., μια είναι Ομάδα Αμφιβίων Επιχειρήσεων που αποστολή έχει την προετοιμασία ενός αιγιαλού απόβασης με την εκκαθάρισή του από εμπόδια και την αναγνώρισή του, ενώ τέλος η Ομάδα Εξουδετέρωσης Ναρκών-Βομβών έχει σαν αποστολή την εκκαθάριση θαλασσίων περιοχών από νάρκες.
Οι θρυλικοί 'βατραχάνθρωποι' ξεχωρίζουν για τη σκληρή εκπαίδευση και το υψηλό επίπεδο της μαχητικής τους ικανότητας. Η Σ.Υ.Κ. υπάγεται από το 2001 στον Διοικητή της Δ.Υ.Κ. (πρώην M.Υ.Κ.) με σχέση πλήρους διοίκησης. Το προσωπικό της σχολής αποτελείται από τον διοικητή και το επιτελείο, τον διευθυντή σπουδών, τον τμηματάρχη εκπαίδευσης, τους αξιωματικούς επιτηρητές φάσεων εκπαίδευσης και τους βασικούς εκπαιδευτές που υπολογίζονται σε 3 έως 4 άτομα ανά φάση εκπαίδευσης.
Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ)

Αφήστε ήσυχους τους ΟΥΚΑΔΕΣ Κε Χρυσοχοϊδη και ασχοληθείτε
με την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.
Μη προσπαθείτε να τους τρομοκρατήσετε όπως τους αστυνομικούς....
Δεν υπάρχει σπίτι ή επιχείρηση στο Κέντρο της Αθήνας
χωρίς περιστατικό κλοπής ληστείας κ.λ.π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου