Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Αναδιοργάνωση του Στρατού ξηράς. Η πρόκειται για προδοσία ή νομίζουν ότι γίναμε Ελβετία. Και οι δύο περιπτώσεις οδηγούν σε εθνικό όλεθρο.


Απόσπασμα άρθρου της εφημερίδας ΙΣΟΤΙΜΙΑ:

.....Τα τελευταία δώδεκα χρόνια επιχειρούνται αναδιοργανώσεις, που ως κύριο αντικείμενό τους είχαν το Στρατό, οι οποίες κρίνοντας από το αποτέλεσμα απέτυχαν όλες τους.

Ως κύρια αιτία της αποτυχίας θεωρούν ότι οι αλλαγές που επιχειρήθηκαν άφηναν άθικτους τους αριθμούς των υπηρετούντων ανώτατων αξιωματικών, με αποτέλεσμα να υπάρχει υπερπληθώρα από αυτούς. Το αποτέλεσμα ήταν να διατηρούνται μονάδες-φαντάσματα, προκειμένου να δικαιολογείται η παρουσία των διοικητών τους!
Έτσι στον Ελληνικό Στρατό σήμερα υπάρχουν συνολικά 195 ανώτατοι αξιωματικοί! Αναλυτικά αυτοί είναι: 12 αντιστράτηγοι, 46 υποστράτηγοι (35 Όπλων + 11 Σωμάτων) και 137 ταξίαρχοι (107 Όπλων + 30 Σωμάτων).
Τέτοιοι αριθμοί δεν υπάρχουν σε κανέναν άλλο ΝΑΤΟϊκό στρατό! Οι ίδιοι παράγοντες λένε με έμφαση ότι ο Ελληνικός Στρατός, που αριθμεί περί τα 90.000 άτομα, έχει πάνω από 50 διοικήσεις, όσες περίπου και ο στρατός των ΗΠΑ, στον οποίο όμως υπηρετούν 540.000.
Ο σχεδιασμός λοιπόν που ετοιμάζεται αυτή την περίοδο αφορά τη διάλυση μονάδων, το κλείσιμο στρατοπέδων, την απόσυρση παρωχημένων οπλικών συστημάτων και, βεβαίως, τον περιορισμό του αριθμού των ανώτατων αξιωματικών σε λογικό πλαίσιο.
Για τις μονάδες υπολογίζεται να υπάρξει μείωση της τάξεως του 30%. Πιο συγκεκριμένα, σχεδιάζεται η κατάργηση δύο σχηματισμών επιπέδου σώματος στρατού, οχτώ σχηματισμών επιπέδου μεραρχίας και οχτώ επιπέδου ταξιαρχίας. Από τους σχηματισμούς επιπέδου συντάγματος οι περισσότεροι θα καταργηθούν. Από τους υπόλοιπους κάποιοι θα ενσωματωθούν στις υπάρχουσες ταξιαρχίες, ενώ ελάχιστοι -δύο ή τρεις- θα αναβαθμιστούν σε επίπεδο ταξιαρχίας. Ο αριθμός των κέντρων εκπαίδευσης θα μειωθεί δραστικά.
Εκεί που οι αριθμοί γίνονται εντυπωσιακοί είναι στο πλήθος των στρατοπέδων. Τα στρατόπεδα-εγκαταστάσεις του Στρατού, σε ολόκληρη την επικράτεια, ξεπερνούν τα 850! Από αυτά μόλις τα 54 είναι στη Θράκη και άλλα 127 στα νησιά του Αιγαίου. Στη Νότια και Κεντρική Ελλάδα είναι 150, ενώ τα υπόλοιπα βρίσκονται σε ολόκληρη τη Μακεδονία και την Ήπειρο.
Στο ΥΕΘΑ πιστεύουν ότι ο περιορισμός των στρατοπέδων σε ποσοστό τουλάχιστον 60% έχει μόνο πλεονεκτήματα. Μάλιστα για τη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου λένε ότι χρειάζονται κάποιες μικρές διορθωτικές κινήσεις. Μελέτες έχουν δείξει ότι η εκποίηση των στρατοπέδων μπορεί να αποτελέσει σοβαρή πηγή εσόδων. Τόσο σοβαρή που να χρηματοδοτήσει ολόκληρο το εξοπλιστικό πρόγραμμα!
Το πρόβλημα στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι πολλά τα εποφθαλμιούν οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, που ασκούν έντονες πολιτικές πιέσεις. Η κατάργηση μονάδων και στρατοπέδων θα επιφέρει και την αποδέσμευση οπλικών συστημάτων που είναι παρωχημένης τεχνολογίας και αμφίβολης αποτελεσματικότητας.
Υπολογίζεται ότι χωρίς να θιγεί στο ελάχιστο η μαχητική ικανότητα του Στρατού, μπορούν να αποσυρθούν άρματα μάχης, π.χ. τύπου Μ60, αυτοκινούμενα πυροβόλα τύπου Μ110, όλμοι και ρυμουλκούμενα πυροβόλα της εποχής του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου. Μια μεθοδευμένη και καλά οργανωμένη εκποίησή τους (πράγμα που δεν γινόταν ως τώρα), ως μέταλλο και εξαρτήματα, μπορεί να αποφέρει αρκετά έσοδα στο ΥΕΘΑ.

πηγή ΙΣΟΤΙΜΙΑ
απόσπασμα από τα ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

ΣΧΟΛΙΟ
Καταρχήν οφείλω να σας πώ ότι όπως ίσως διαπιστώσατε το άρθρο της ΙΣΟΤΙΜΙΑΣ είναι φιλικά διακείμενο ως προς την συυρίκνωση του Ελληνικού Στρατού!!!

Η δική μου όμως άποψη είναι εκ διαμέτρου αντίθετη.
Ισως είναι σωστό ότι στον Ελληνικό Στρατό υπάρχει υπερπληθώρα αξιωματικών, αλλά γι αυτό δεν ευθύνεται ο Στρατός αλλά η διαδοχικές πολιτικές ηγεσίες.
Με αφορμή όμως την οικονομική κρίση δεν μπορεί να αποδομείται ο ελληνικός στρατός και μάλιστα σε μια περίοδο όπου η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων είναι ρευστή. Τα τρομερά εσωτερικά προβλήματα της Τουρκίας υπάρχει άμεσος κίνδυνος να εξαχθούν με μια κρίση προς την πατρίδα μας. Τα Σκόπια ήδη έχουν εσωτερική κριση με τους Αλβανούς αλλά και μέσα στο ίδιο το κυβερνών κόμμα στο οποίο έχει αρχίσει να διαφαίνεται η δυσαρέσκεια από τους χειρισμούς Γκρουέφσκι.
Και η Αλβανία όσο πάει γίνεται όλο και πιο απειλητική απέναντι στο ελληνικό βορειοηπειρωτικό στοιχείο.

Αντί λοιπόν ο Ελληνικός στρατός να ισχυροποιείται μετατρέπεται σε μια μικρή συμβολική δύναμη η οποία έχει σαν μονο σκοπό την εξυπηρέτηση των Νατοϊκών και Ευρωπαϊκών συμφερόντων σε Ιρακ, Ιραν και Αφγανιστάν ή και οπουδήποτε αλλού κρίνουν οι Αμερικάνοι, οι Ευρωπαίοι και το ΝΑΤΟ. Οι Τουρκικές φρεγάτες αλωνίζουν ανενόχλητες το Αιγαίο και πρόχθες η Gaziantep έφθασε στα ανοιχτά του Σουνίου ανεμπόδιστα! Τα τουρκικά μαχητικά παραβιάζουν τον εθνικό εναέριο χώρο και τα δικά μας έχουν εντολή να μην τα αναχαιτίζουν για οικονομικούς λόγους!!!!

Θαυμάστε την απάθεια του συντάκτη του άρθρου ό οποίος ενστερνιζόμενος την περικοπή των δαπανών για τις ένοπλες δυνάμεις αναφέρει χαρακτηριστικά ότι:
Υπολογίζεται ότι χωρίς να θιγεί στο ελάχιστο η μαχητική ικανότητα του Στρατού, μπορούν να αποσυρθούν άρματα μάχης, π.χ. τύπου Μ60, αυτοκινούμενα πυροβόλα τύπου Μ110, όλμοι και ρυμουλκούμενα πυροβόλα της εποχής του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.
Οπως βλέπετε χρησιμοποιεί το (προδοτικό) ρήμα αποσύρω κι όχι αντικαθιστώ όπως θα ήταν η πατριωτική και εθνική στάση. Δεν χρειάζεται να έχεις τεράστιες στρατιωτικές γνώσεις για να αντιληφθείς ότι όταν αποσύρεις, άρματα μάχης και βαρέα αυτικινούμενα πυροβόλα ἠ και όλμους και πυροβόλα του Β Παγκ. Πολέμου αποδυναμώνεις σε βαθμό εξόντωσης τις πλησιέστερες στρατιωτικές μονάδες.

Φυσικά οφείλουμε εδώ να τονίσουμε ότι τα άρματα μάχης Μ60 και τα αυτοκινούμενα πυροβόλα Μ110 θεωρούνται κάθε άλλο παρά παρωχημένα οπλικά συστήματα.
Σας παραθέτω δύο φωτογραφίες για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται.

Το άρμα Μ60

Το αυτοκινούμενο πυροβόλο Μ110

Είναι πολύ πιθανό κάποιοι φίλοι μας που γνωρίζουν στρατιωτικά θέματα να θεωρήσουν πολύ αφελές του ότι σας προτρέπω να κρίνετε οπτικώς τις ικανότητες των αναφερομένων αρμάτων. Ομως ένα έχω να πώ. Οσο αφελής και αδαής κι αν είσαι μπορείς να καταλάβεις ότι ακόμα κι αν υποθέσουμε πως τα συγκεκριμένα οπλικά συστήματα είναι παλαιότερης τεχνολογίας (όπως πραγματικά είναι) εν τούτοις πρώτον έχουν τρομακτική ισχύ πυρός και δεύτερον το σωστότερο θα ήταν να αντικατασταθούν από σύγχρονα αντίστοιχα κι όχι απλά να αποσυρθούν!!!!!!
Και σας διαβεβαιώ φίλοι μου ότι δεν ανήκω σε αυτούς που δεν ξέρουν την ποιότητα και τις επιχειρησιακές ικανότητες των συγκεκριμένων (πολυδοκιμασμένων) όπλων.

Η γνώμη μου λοιπόν είναι ότι όλα γίνονται όχι γιατί η πολιτική ηγεσία της πατρίδας μας θεωρεί ότι γίναμε Ελβετία (και πως θα μπορούσε άλλωστε) αλλά γιατί βρισκόμαστε μπροστά σε ένα προδοτικό σχέδιο αποδυνάμωσης του Ελληνικού Στρατού ίσως και για να μην μπορέσει να σηκώσει ανάστημα στις επερχόμενες εθνικές μειοδοσίες και εθνοκτόνες υποχωρήσεις.

Απορώ τι σκέφτονται για όλα αυτά οι Ελληνες αξιωματικοί;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου