Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Δούλευε να τρώς και κλέβε να έχεις… the party must go on!!!

Οι κουτόφραγκοι έστειλαν το μήνυμα (the party is over), με την ελπίδα στην ψωροκώσταινα να καταλάβουν την κρισιμότητα των περιστάσεων και να προσπαθήσουν οι κυβερνώντες την Favela Ελλάδα να εξορθολογήσουν την λειτουργία της. Γιατί όμως εμένα μου φαίνεται ότι δεν θα γίνει πάλι τίποτα. Γιατί μου φαίνεται ότι απλώς οι κυβερνώντες αγόρασαν χρόνο με ένα πρόγραμμα σταθεροποίησης ευχολόγιο;
Έλα ντε!!!
Να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Οι κουτόφραγκοι λοιπόν που πήραν χαμπάρι την Ελληνική απάτη δεν εμπιστεύονται πλέον κανένα και ζητούν την εκ βάθρων αλλαγή του μηχανισμού της στατιστικής υπηρεσίας. Στην πιάτσα αυτό λέγεται face loss και ουσιαστικά ακυρώνει οποιαδήποτε διαπραγματευτική ισχύ (της Favelas), κάτι που το έχουμε καταλάβει στο πετσί μας με όλες αυτές τις προβλέψεις και τις περιγραφές για την ελληνική οικονομία. Δεν θα μου φανεί μάλιστα καθόλου παράξενο να ζητήσουν οι δανειστές μας ο Υπουργός Οικονομίας της Favelas μας να ορίζεται από τις Βρυξέλλες (κάτι που ήδη το συζητάμε σφυγμομετρώντας την κοινή γνώμη με την απειλή του ΔΝΤ).
Και θα έχουν δίκιο μια που η απάτη είναι κατά συρροή αφού στην ίδια στατιστική υπηρεσία, που έκανε την απάτη για την ΝΔ, βασίστηκαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες του ΠΑΣΟΚ και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι για να στήσουν το πρόγραμμα σταθερότητας. Και δεν χρειάζεται ελεγκτές για να συμπεράνει κανείς ότι τα νούμερα στα οποία βασίζεται το νέο πρόγραμμα είναι και αυτά στον αέρα. Είτε είναι φουσκωμένα και θα ξεφουσκώσουν, ή είναι απλή απάτη στα πλαίσια της λειτουργίας της υπηρεσίας αυτής, αποτελούν μόνο επικοινωνιακό σόου στην τηλεοπτική μας δημοκρατία. Και βέβαια θα πείσουν τους swingers των καναλιών που βγάζουν κυβερνήσεις, αλλά δεν πρόκειται να λύσουν κανένα πρόβλημα. Άσε δε που οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών δεν βλέπουν ελληνική TV (τυχερούληδες) και δεν θα μασήσουν ξανά.
Τώρα θα μου πείτε γιατί συμβαίνουν αυτά και δεν έχει βγει ο κόσμος να τους πάρει με τις πέτρες.
Έλα ντε!!!
Τα πράγματα όμως είναι πιο σύνθετα. Τα χρωστούμενα τη χώρας, ελλείμματα και δημόσιο χρέος, είναι μηδαμινά μπροστά στα ενοχικά σύνδρομα της κοινωνίας που συνθέτει τη Favela μας. Και για να το κάνουμε λιανά. Στην ψωροκώσταινα μας υπάρχει ένα οξύμωρο μίγμα πολιτικών ενοχών και θρησκευτικού ταλιμπανισμού που καθορίζει εν ολίγης την νοοτροπία του λαού. Είμαστε το έθνος (;) των Ορθόδοξων Χριστιανών, του πίστευε και μη ερεύνα, και της αριστερής ιδεολογίας του δημόσιου τομέα, που συνταξιοδοτείσαι την ημέρα της πρόσληψης σου.
Το μίγμα αυτό έχει δημιουργήσει προοδευτικά ένα σύστημα που ξεκινά από την Παιδεία (παίρνεις πτυχίο εάν είσαι υπάλληλος των κομμάτων), συνεχίζει στην εργασία (όπου η αναξιοκρατία θωρακίζεται από το συνδικαλισμό), προχωρά στην επιχειρηματικότητα (δούλεψε να τρως και κλέβε να έχεις), αναπτύσσεται με την πολιτική (του πελατειακού μηχανισμού), και ολοκληρώνεται στην θρησκεία η οποία ελέγχει και εξουσιάζει το μικρόκοσμο των κοινοτήτων της ελληνικής κοινωνίας.
Τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση, αφού πρώτα νομοθετηθούν, εφαρμοστούν και καταργηθούν στην πράξη (σε έξι μήνες minimum) θα τροφοδοτήσουν νέα κρίση και θα ενδυναμώσουν τον φαύλο κύκλο στον οποίο έχει περιπέσει το σύστημα διακυβέρνησης, χωρίς δυστυχώς να φαίνεται και εναλλακτική λύση.
Αν και η καθημερινότητα της Favelas δείχνει ότι υπάρχει λύση μια που ο λαός αυτός μέσα στο σύστημα αυτό έχει αναπτύξει το υποσύστημα του «κρυφού σχολειού» που σήμερα βρίσκει το συμβολισμό του στην «κρυφή (μαύρη) οικονομία». Έχει δηλαδή μεταλλάξει την αριστερή επαναστατικότητα με κανόνες χριστιανικής επιβίωσης και ευημερεί με το κλέβε να έχεις, γιατί το δούλευε να τρως έχει χρεοκοπήσει.ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου