Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Χτύπημα στην παρανομία

Μπροστά σε κύκλωμα, που μέσα σε έναν χρόνο κατάφερε να διακινήσει στην χώρα μας τρία εκατομμύρια πακέτα λαθραίων τσιγάρων, βρίσκεται η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών.

Μετά από έρευνες, εντοπίστηκε αποθήκη στην οδό Πέπλου 17 στην περιοχή των Ξενοδοχοϋπαλλήλων των Αχαρνών.

Με την συνδρομή του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών και παρουσία εισαγγελέα, Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων εισήλθε στην διώροφη οικοδομή, όπου τα μέλη του κυκλώματος είχαν κρύψει 100.000 πακέτα ελληνικών και ξένων τσιγάρων, μία επαναληπτική καραμπίνα με 55 σφαίρες και 1.200 τηλεκάρτες.

Στον ίδιο χώρο, κατασχέθηκαν ανεπίσημα βιβλία και χειρόγραφες σημειώσεις που αφορούσαν στην πώληση μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων πακέτων τσιγάρων σε διάφορα φυσικά πρόσωπα. Τα εμπορεύματα φορτώθηκαν σε φορτηγά της Υπηρεσίας και μεταφέρθηκαν σε ειδικό χώρο του Υπουργείου.

Όπως προέκυψε, οι απώλειες για το κράτος από τους διαφυγόντες δασμούς και φόρους ανέρχονται στα εννέα εκατομμύρια ευρώ.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να αποκαλυφθούν τα μέλη του κυκλώματος.



Μεγάλες επιτυχίες

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Δήμος Αχαρνών, έχει τους υψηλότερους δείκτες εγκληματικότητας στην Αττική.

Σε αυτό ασφαλώς συμβάλει και η ανομοιογένεια του πληθυσμού, στον οποίο υπάρχει σημαντικό μέρος οικονομικών μεταναστών και λαθρομεταναστών καθώς επίσης κι ο μεγάλος αριθμός ΡΟΜ.

Η πρόσφατη ενίσχυση του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών με 15 αστυνομικούς και η παρουσία της δύναμης ΔΙΑΣ που έχει έντονη παρουσία στην πόλη, είχε άμεσα αποτελέσματα στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται από τον διοικητή Παύλο Λουκάτο και τους αξιωματικούς και Αστυνομικούς της Ασφαλείας και του Αστυνομικού Τμήματος για την πάταξη της εγκληματικότητας.

Αναλυτικότερα, τις τελευταίες ημέρες, το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών κατάφερε μετά από παρακολούθηση και συντονισμένες προσπάθειες, να συλλάβει τα μέλη της σπείρας που «χτύπαγε» τους διανομείς που εκτελούσαν με τα μηχανάκια παραγγελίες ψητοπωλείων.

Αστυνομικός της Ασφαλείας, «ντύθηκε» διανομέας και κατά την εκτέλεση μιας παραγγελίας, του επετέθη η τετραμελής σπείρα με σκοπό να τον ληστέψει. Οι Αστυνομικοί που ακολουθούσανε τον διανομέα - Αστυνομικό, επενέβησαν αμέσως και συνέλαβαν τέσσερα άτομα, δίνοντας έτσι τέλος στον εφιάλτη των διανομέων της πόλης που είχανε δεχτεί το τελευταίο χρονικό διάστημα πολλές επιθέσεις από την συγκεκριμένη σπείρα.

Επίσης οι άνδρες της Ασφάλειας μετά από παρακολούθηση, εντόπισαν και συνέλαβαν συμμορία, που χτυπούσε και λήστευε αλλοδαπούς.

Τέλος, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αχαρνών συνέλαβαν με την κατηγορία της πορνείας, αλλοδαπές που είχαν το «στέκι» τους στις περιοχές του Κάραβου και της Πάρνηθος.

Οι τελευταίες επιτυχίες της Αστυνομίας έχουν σαν αποτέλεσμα οι δημότες να αισθάνονται πιο ασφαλείς.

Στόχος όμως του διοικητή Παύλου Λουκάτου είναι η όσο το δυνατόν μείωση του δείκτη εγκληματικότητας στην πόλη των Αχαρνών και όπως λέει «με την συνεργασία των πολύτιμων συναδέλφων μου, που διακινδυνεύουν την ζωή τους για την ασφάλεια των πολιτών, θα το πετύχουμε ...;».



Παρέμβαση από τον Δήμο Αχαρνών

Επειδή όμως η παραβατικότητα είναι υπόθεση όλων, επισημαίνουμε ότι, ο Δήμος Αχαρνών θα πρέπει να εστιάσει την προσοχή του στις τρεις περιοχές - αγκάθια, Αυλίζα, Αγία Σωτήρα και καταυλισμό ΚΑΠΟΤΑ.

Κι η ευθύνη του Δήμου Αχαρνών εστιάζεται στο γεγονός ότι στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας δεν υπάρχουν δρόμοι και φωτισμός κάτι που δυσχεραίνει αφάνταστα την παρέμβαση της αστυνομίας ενώ αντιθέτως διευκολύνει τους παράνομους.

Ακόμη, αν και η Δημοτική Αρχή είχε δώσει την διαβεβαίωση ότι θα απομακρυνθούν τα λυόμενα από τον καταυλισμό του στρατοπέδου ΚΑΠΟΤΑ, ακόμη και σήμερα υπάρχουν πάνω από 860 λυόμενα στα οποία κατοικούν περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι.

Στον καταυλισμό η Αστυνομία κατά καιρούς έχει ανακαλύψει δενδρύλια χασίς, ενώ υπάρχουν καταγγελίες και για άλλες παράνομες δραστηριότητες.

Κι η απορία των δημοτών είναι, πως η Δημοτική Αρχή επιτρέπει να κατοικούν στα λυόμενα άτομα που κυκλοφορούν με πανάκριβα αυτοκίνητα, επομένως δεν αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και δεν προβληματίζεται για την πηγή των εσόδων τους.

Σημειώνουμε, πως στα χέρια μας έχουμε επιστολή από τον «Συνήγορο του Πολίτη» στην οποία αναφέρει, πως σύμφωνα με απάντηση του Δήμου Αχαρνών, ο καταυλισμός ΚΑΠΟΤΑ έχει απομακρυνθεί!

Ας κάνουμε λοιπόν όλοι αυτό που πρέπει για να υπάρχουν ουσιαστικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της παραβατικότητας ...;ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου