Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010

ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ!!

Εδώ και λίγες ημέρες, Κάτοικοι, Επαγγελματίες και Φίλοι των Εξαρχείων, μην αντέχοντας άλλο -Την μετατροπή της πλατείας Εξαρχείων σε παναθηναική αγορά ηρωίνης, χαπιών και άλλων ναρκωτικών ουσιών, με την συνενοχή κράτους και Αστυνομίας που ωθούν το εμπόριο στην περιοχή μας....


-Την παρουσία εκατοντάδων εμπόρων και διακινητών ναρκωτικών, στην πλατεία και στους γύρω δρόμους.
-Την εξαθλίωση της καθημερινής ζωής που προέρχεται από την ολοκληρωτική απουσία του Δήμου Αθηναίων στους βασικούς τομείς καθαριότητας, πρασίνου, ηλεκτροφωτισμού, επισκευής πεζοδρομίων, κλπ.

πήραμε μία πρωτοβουλία που άλλαξε το τοπίο στα Εξάρχεια.

Κατεβάσαμε ένα μικρό τραπέζι και μία μικροφωνική εγκατάσταση στην πλατεία Εξαρχείων και ειρηνικά, μόνο με την δύναμη του λόγου μέσα από τα μικρόφωνα, εκδιώξαμε το εμπόριο και την διακίνηση της πρέζας από τα Εξάρχεια.
Αναλάβαμε επίσης, το πλύσιμο της πλατείας, το καθάρισμα του αγάλματος και το πότισμα.

Η προσπάθειά μας, μέσα σε ελάχιστες ημέρες, έχει ανέλπιστη επιτυχία!
Τίποτα δεν θυμίζει την πρόσφατη αθλιότητα της περιοχής.

Είμαστε όλοι αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για μήνες.
Ελπίζουμε το παράδειγμά μας να συνεχίσουν και άλλες γειτονιές της Αθήνας, ώστε σιγά-σιγά η πόλη να αλλάξει πρόσωπο.

Ζητάμε από τον Δήμο Αθηναίων και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να αναλάβουν τις ευθύνες τους, διότι είμαστε φορολογούμενοι πολίτες και απαιτούμε από το κράτος να μας παρέχει τις υπηρεσίες που δικαιούμαστε.

Οι ενέργειές μας, δεν στρέφονται σε καμία περίπτωση κατά των χρηστών ναρκωτικών, οι οποίοι είναι άρρωστοι άνθρωποι, αλλά κατά του εμπορίου, της διακίνησης και των εμπόρων του θανάτου.

Απευθυνόμαστε σε όλη την ελληνική κοινωνία, από την πλατεία Εξαρχείων, καταλαβαίνοντας ότι πρέπει να δωθούν συνολικές λύσεις στο πρόβλημα αυτών των ανθρώπων, διαφορετικά θα γίνεται μετακίνηση του προβλήματος, από γειτονιά σε γειτονιά.
Λύσεις υπάρχουν και είναι η αλλαγή της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, την λειτουργία του ΟΚΑΝΑ και την διανομή της μεθαδόνης από τα Νοσοκομεία, σύμφωνα με τα Ευρωπαικά πρότυπα.


Όχι στη μαφιοκρατία. Ναι στη ζωή, όχι στον θάνατο!


επιτροπή κατοίκων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου