Με μια ομιλία που σε πολλά σημεία της θύμιζε ιδεολογική διακήρυξη ο κ. Φώτης Κουβέλης περιέγραψε σήμερα τα χαρακτηριστικά του νέου κόμματος , της "Ανανεωτικής Δημοκρατικής Αριστεράς" που φιλοδοξεί "να έρθει ξανά στο προσκήνιο υπερασπιζόμενη το δημόσιο συμφέρον" .
Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη εκατοντάδων...
στελεχών της Ανανενωτικής Πτέρυγας, οι περισσσότεροι εκ των οποίων αποχώρησαν από τον Συνασπισμό πρόσφατα, υπέγραψαν την ληξιαρχική πράξη γεννήσεως του κόμματος . Ο κ. Κουβέλης απευθυνόμενος στα στελέχη του κόμματος είπε ότι "είμαστε αισιόδοξοι και συγχρόνως υπεύθυνοι", διαβεβαίωσε ότι "πατάμε σε πολύ γερό έδαφος" και διακήρυξε ότι "εντάσσουμε τους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες στη στρατηγική του δημοκρατικού δρόμου προς το σοσιαλισμό, ειδικά μέσα στις συνθήκες της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής κρίσης".
Ο κ. Κουβέλης υπογραμμίζοντας εξ αρχής και τον οικολογικό προσανατολισμό της ΑΔΑ , τόνισε ότι Αριστερά και Οικολογία δεν είναι πλέον δυνατό να λειτουργήσουν χωριστά ως δυνάμεις σφαιρικού μετασχηματισμού. Μαζί, όμως,προσθεσε, μπορούν να συνθέσουν ένα καινούριο όραμα, μια προγραμματική καινοτομία και κατάκτηση για τον κόσμο και τις σύγχρονες κοινωνίες. Η σύμπλευση με τον οικολογικό χώρο,είπε ο κ. Κουβέλης, επιβάλλεται από την υιοθέτηση μιας συνολικής οπτικής για την αναπτυξιακή προοπτική σε εθνικό και υπερεθνικό επίπεδο.
Αναφερόμενος στην καστάσταση της οικονομίας και στην κυβερνητικη πολιτική ο κ. Κουβέλης είπε ότι ζούμε τους τελευταίους μήνες την παταγώδη, καταστροφική κατάρρευση του πελατειακού κράτους που στήθηκε τις τελευταίες δεκαετίες. Ζούμε , πρόσθεσε, τη χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος που δόμησε το πολιτικό στερεότυπο του δικομματισμού, που κυριάρχησε σε όλη τη μεταπολιτευτική περίοδο.
Ο κ. Κουβέλης κατηγόρησε για την κατάσταση αυτή τα δύο μεγάλα κόμματα σημειώνοντας ότι δικαίως πολύ μεγάλα τμήματα της κοινωνίας τους αποδοκιμάζουν" και πρόσθεσε ότι αν οι πολίτες είχαν εναλλακτικές λύσεις θα έβαζαν κυριολεκτικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τα συγκεκριμένα κόμματα. Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη η αντιμετώπιση της κρίσης πρέπει να πορεύεται μαζί με την εκκίνηση της παραγωγικής διαδικασίας, αλλά και την καταπολέμηση της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής, τον έλεγχο των δαπανών του δημοσίου. Μόνον έτσι μπορεί να ανοίξει ο δρόμος της ριζικής αλλαγής των απαράδεκτων και άνισων μέτρων που πάρθηκαν σε βάρος των μισθωτών και των συνταξιούχων.
Μητσοτάκης για Τραμπ: Δεν βλέπω αλλαγές στο πώς βλέπουν οι ΗΠΑ την Ελλάδα
-
*Υπομονή μέχρι να καθίσει η σκόνη και να φανεί «τι από όλα αυτά που λέει ο
Αμερικανός Πρόεδρος εντάσσεται στο πλαίσιο μια ρητορικής καμπάνιας και τι
θα υλ...
Πριν από 23 δευτερόλεπτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου