Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Δρομολογήθηκε η οργάνωση του "Πολυχώρου Πολιτισμού" στο Μέγα Δέρειο της Θράκης.

Δρομολογήθηκε η οργάνωση του «Πολυχώρου Πολιτισμού» στο Μέγα Δέρειο της Θράκης. Καλούμαστε όλοι να συμμετάσχουμε. Μόνο έτσι θα συνεχιστεί το έργο που άφησε πίσω της η Δασκάλα μας, Χαρά Νικοπούλου.

Με δεδομένη πια την συμφωνία για ενοικίαση του χώρου όπου θα στεγαστεί ο «Πολυχώρος Πολιτισμού» στο Μέγα Δέρειο της Θράκης, δρομολογείται οριστικά η προσπάθεια του Πατριωτικού Μετώπου να συνεχισθεί το μεγάλο έργο που άφησε πίσω της η Δασκάλα μας, Χαρά Νικοπούλου, στην κοινότητα αυτή των Πομάκων, Μουσουλμάνων και φυσικά Χριστιανών συμπατριωτών μας.

Το Πατριωτικό Μέτωπο, ξεκαθαρίζει καταρχήν πως ο χώρος αυτός, δεν είναι «πνευματική ιδιοκτησία» κανενός, ούτε καν του ιδίου του Κινήματος που ανέλαβε την πρωτοβουλία αυτή. Ο χώρος αυτός είναι ανοιχτός σε όλους τους Έλληνες, από οποιαδήποτε θρησκευτική η ιδεολογικοπολιτική προέλευση κι αν προέρχονται. Το πολιτιστικό πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί εξάλλου, είναι πλήρως αποσαφηνισμένο από την πνευματική παρακαταθήκη που άφησε πίσω η Δασκάλα μας: Η αδελφοσύνη δηλαδή όλων των Ελλήνων της Θράκης και η συμπαράταξή τους απέναντι στα βρώμικα παιχνίδια των πρακτόρων της τουρκικής ΜΙΤ και των ανθρώπων του τουρκικού προξενείου.

Οι συγκεκριμένοι στόχοι του «Πολυχώρου Πολιτισμού» στο Μέγα Δέρειο είναι:

1. Η οργάνωση εκδηλώσεων (συναυλίες, εκθέσεις, ημερίδες, εκπαιδευτικά σεμινάρια κλπ) τόσο στο Μέγα Δέρειο, όσο και στις υπόλοιπες κοινότητες των Πομάκων και Μουσουλμάνων συμπατριωτών μας στη Θράκη.
2. Η δωρεάν φιλοξενία σε Έλληνες από όλη την Ελλάδα και τη Διασπορά, έτσι ώστε να γνωρίσουν από κοντά τους συμπατριώτες μας Πομάκους και Μουσουλμάνους, να ακούσουν τις εξαίσιες μουσικές τους και να γευθούν τα θαυμάσια φαγητά τους, να νοιώσουν την ομορφιά του πολιτισμού τους.
3. Να γίνει φράγμα πολιτισμού και να σπάσει το άγριο κύμα της εκμετάλλευσης των συμπατριωτών μας αυτών από την άθλια προπαγάνδα του τουρκικού προξενείου και να καταδείξει πως εμείς, ο απλός ελληνικός Λαός που γνωρίζει τι σημαίνει αλληλεγγύη, είμαστε κοντά τους, με όλες μας τις μικρές ή τις μεγάλες μας δυνάμεις.
4. Να στείλει μήνυμα σαφές και κάθετο στην πολιτική συμμαχία του ΔΝΤ και των νεοθωμανών της συγκεκριμένης νεοταξίτικης πολιτικής τάξης των Αθηνών, πως εμείς ως απλοί Έλληνες πολίτες, δεν τους αναγνωρίζουμε το δικαίωμα εκχώρησης του εθνοχώρου μας αλλά και της προσβολής της αξιοπρέπειας των των συμπατριωτών μας Μουσουλμάνων και Πομάκων, στα νεοσουλτανικά σχέδια Ερντογάν-Νταβούντογλου.
5. Και τελευταίο και σημαντικότερο, να συνεχίσει με την ταπεινότητα και τη σεμνότητα που μας δίδαξε η Δασκάλα μας Χαρά Νικοπούλου, τον αγώνα της για συναδέλφωση, αλληλεγγύη μεταξύ όλων των Ελλήνων Πατριωτών, από όποιον θρησκευτικό ή ιδεολογικοπολιτικό χώρο και αν προέρχονται.

Το Πατριωτικό Μέτωπο, για την υλοποίηση αυτών των στόχων, χρειάζεται την υποστήριξη και την αλληλεγγύη όλων των Ελλήνων. Χρειάζονται εθελοντές για να κρατιέται ο χώρος ζωντανός, μουσικούς για την πραγματοποίηση συναυλιών, ανθρώπους των τεχνών για εκθέσεις των έργων τους, του πνεύματος για οργάνωση ημερίδων, της εκπαίδευσης για προγραμματισμό εκπαιδευτικών σεμιναρίων. Και φυσικά, συμπατριώτες που ασχολούνται με τις οργανωμένες περιηγήσεις, για να προγραμματισθεί και αυτό το πλάνο, της επαφής δηλαδή με μαζικές επισκέψεις από όλα τα μέρη της Ελλάδας με τους συμπατριώτες μας Μουσουλμάνους και Πομάκους της Θράκης.

Ήλθε η ώρα να αποδείξουμε πως η έκφραση της συμπάθειας και της συμπαράστασης μας στον αγώνα της Δασκάλας μας Χαράς Νικοπούλου, δεν ήταν απλώς μια στιγμιαία συναισθηματική έκρηξη, αλλά πράξη συνέπειας απέναντι σε όλους αυτούς που τη «ζωή τους όρισαν να φυλάνε Θερμοπύλες». Επικοινωνήστε λοιπόν με το Πατριωτικό Μέτωπο στο pametopo@gmail.com και με τον κ. Γιάντση, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΠΑΜ Θεσσαλονίκης στο τηλ. 6977287774 ο οποίος έχει αναλάβει τον συντονισμό της δράσης αυτής. Για να προχωρήσουμε όλοι μαζί στην ολοκλήρωση αυτού του στόχου, αποδεικνύοντας έτσι πως η «Ελλάδα που ελπίζει, η Ελλάδα που επιμένει, η Ελλάδα που αντιστέκεται» είναι όρθια και ζωντανή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου