Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΧΑΚΕΡ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ


«Επίθεση» δέχτηκαν ελληνικές τράπεζες, από σπείρες ηλεκτρονικών απατεώνων οι οποίες προσπάθησαν να «ψαρέψουν» θύματα μέσω πλαστών e-mail, τα οποία προέρχονταν από Αίγυπτο και Ινδία.
Η Εθνική Τράπεζα, που δέχτηκε επίθεση την περασμένη Δευτέρα, «μπλόκαρε» και κατέβασε αμέσως τις μαϊμού σελίδες, ενώ ανάλογη επίθεση εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη στην Citibank.
Οι ηλεκτρονικές επιθέσεις γίνονται ή με την αποστολή «μαϊμού» e-mail, με τα οποία προσπαθούν να υποκλέψουν τους κωδικούς ασφαλείας για συναλλαγές στο διαδίκτυο (η μέθοδος ονομάζεται phising), ή με την «παγίδευση» των ΑΤΜ΄ς με στόχο πάλι την υποκλοπή των μυστικών κωδικών (μέθοδος skimming)
Κάθε φορά που «κτυπάει» μια σπείρα με τη μέθοδο του phising στέλνει ?όπως αναφέρουν οι αρμόδιοι- τουλάχιστον 2 εκατομμύρια μηνύματα σε όλο τον κόσμο. Στόχος είναι να εξαπατηθεί ένα ποσοστό 0,1%, δηλ. περίπου 2.000 άτομα.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το 2008, στην Ελλάδα το σύνολο της απάτης τόσο μέσω διαδικτύου όσο και μέσω των ΑΤΜ ?σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη- προσέγγισε τα 10εκ. ευρώ, από 5 εκ. ευρώ το 2007 και 3εκ. ευρώ το 2006.......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου