Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Σύλληψη διαρρήκτη μέσω facebook στη Νέα Ζηλανδία


Τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός διαρρήκτη θησαυροφυλακίων μέσω του facebook ανακοίνωσε η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας, κάνοντας λόγο για την «πρώτη σύλληψη μέσω facebook».



Η αστυνομία του Κουινστάουν της Νότιας Νέας Ζηλανδίας ανήρτησε στο facebook σκηνές που είχαν καταγραφεί σε κάμερες ασφαλείας και φωτογραφίες που έδειχναν το πρόσωπο του ανθρώπου καθώς προσπαθούσε να διαρρήξει το χρηματοκιβώτιο μιας ταβέρνας προχθές Δευτέρα.

«Ο κατηγορούμενος ταυτοποιήθηκε μετά την προβολή στο facebook μιας ταινίας και φωτογραφιών του, αναγνωρίστηκε από άτομα που τον είδαν τόσο στο facebook, όσο και στην τηλεόραση, η οποία πρόβαλε στα δελτία ειδήσεων τις εικόνες από το facebook», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στη σελίδα της στο μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο του κόσμου.

Ο δράστης, ο οποίος δεν κατονομάζεται, είναι ηλικίας 21 ετών και κάτοικος του Κουινστάουν και, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ζεστάθηκε την ώρα που προσπαθούσε να διαρρήξει το χρηματοκιβώτιο με αποτέλεσμα να βγάλει το σκούφο του και να αποκαλύψει το πρόσωπό του το οποίο κατεγράφη από κρυφή κάμερα ασφαλείας.

«Είναι ένας ανόητος νεαρός, το δωμάτιο είναι μικρό και ζεσταίνεται πολύ εύκολα και στις καλύτερες των περιπτώσεων», δήλωσε ο βοηθός διευθυντής του μπαρ Μελ Μακέλι, ο οποίος προσέθεσε ότι προφανώς ο νεαρός δεν κατάλαβε ότι υπήρχε κάμερα μέχρι την τελευταία στιγμή που κοίταξε γύρω και έμεινε έκπληκτος, η απογοήτευση φαίνεται στο πρόσωπο του».

Το προσωπικό του μπαρ δεν αναγνώρισε το νεαρό άνδρα, αλλά ο Μακέλι υποπτεύεται ότι ήταν πρώην εργαζόμενος εξαιτίας της γνώσης του για τους χώρους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται το facebook για τον εντοπισμό παραβατών καθώς τον προηγούμενο Νοέμβριο, ένας αυστραλός εστιάτορας το χρησιμοποίησε για να εντοπίσει πέντε νεαρούς που έφυγαν αφήνοντας απλήρωτο ένα μεγάλο λογαριασμό και τελικά κατάφερε να τον πληρώσουν.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου