Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Συντριβή αεροσκάφους Airbus 310 με 150 επιβάτες

Αεροσκάφος, το οποίο ανήκει στην Yemen Air, τον κρατικό αερομεταφορέα της Υεμένης, συνετρίβη στο αρχιπέλαγος των νησιών Κομορών, στον Ινδικό Ωκεανό, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος τη χώρας, Idi Nadhoim.

Το αεροπλάνο συνετρίβη στη θάλασσα 15 λεπτά πριν φτάσει στο Moroni.

Πρόκειται για ένα Airbus 310, το οποίο εκτελούσε την πτήση "ΙΥ 628" από την πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά, στα Comoros. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι περισσότεροι επιβάτες κατάγονταν από τα Comoros και επέστρεφαν στη χώρα τους από το Παρίσι.

«Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν επιζώντες μεταξύ των 150 επιβατών του αεροσκάφους», δήλωσε ο Nadhoim, μιλώντας από το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Moroni.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το δυστύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (τοπική ώρα).

Ωστόσο, όπως ανέφερε, δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες, ούτε έγινε γνωστό το σημείο της συντριβής.
Εξάλλου, ένας εργαζόμενος σε νοσοκομείο της πόλης Mitsamihuli, στο νησί Μεγάλη Comore υποστήριξε: «Πριν από λίγο, με κάλεσαν να πάω στο νοσοκομείο. Είπαν ότι έπεσε ένα αεροπλάνο».

Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, πιστεύεται ότι το αεροσκάφος κατέπεσε στη θάλασσα, ωστόσο, όπως υποστήριξαν, δεν υπάρχει η δυνατότητα για επιχείρηση διάσωσης στη θάλασσα.
Είναι το δεύτερο δυστύχημα που συμβαίνει σε αεροπλάνου τύπου Airbus αυτό το μήνα. Στις 1 Ιουνίου ένα Airbus Α330 της Air France χάθηκε στον Ατλαντικό με 228 επιβάτες.

Το αρχιπέλαγος Κομορών ή οι Κομόρες -επίσημα Ένωση των Κομορών- είναι ανεξάρτητη ισλαμική δημοκρατία και αποτελεί σύμπλεγμα τριών ηφαιστειογενών νησιών με το ομώνυμο αρχιπέλαγος.
Τα τρία νησιά είναι η Ντζαζίτζα (Μεγάλη Κομόρα), η Μοχελή ή Μοελί και η Τζανή ή Ανζουάνη. Έχουν 752.438 κατοίκους και πρωτεύουσα το Μορονί (στη Μ. Κομόρα).
Βρίσκονται δυτικά του Ινδικού Ωκεανού, μεταξύ της νήσου Μαδαγασκάρης και των ανατολικών ακτών της Αφρικής, στο βόρειο τμήμα του πορθμού της Μοζαμβίκης.

Hellenic Business

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου