Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Βρέθηκε επιζών από το αεροπορικό δυστύχημα στον Ινδικό

Ανάμεσα στα συντρίμμια και τα άψυχα σώματα, του αεροσκάφους της Yemen Air, που κατέπεσε τα ξημερώματα κοντά στα νησιά Comoros με 153 επιβαίνοτες, εντοπίστηκε ένας επιζών, σύμφωνα με πληροφορίες από αξιωματούχους του κρατικού αερομεταφορέα της Υεμένης.

Το αεροπλάνο συνετρίβη στη θάλασσα 15 λεπτά πριν φτάσει στο Moroni

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης της Υεμένης, αναγνωριστικό αεροσκάφος των αρχών των Comoros, εντόπισε νωρίτερα και την άτρακτο του μοιραίου Airbus A310.

Σύμφωνα δε με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Υεμένης, «εντοπίστηκαν σώματα να επιπλέουν και μία πετρελαιοκηλίδα περίπου 16 με 17 ναυτικά μίλια (περίπου 29 χλμ) από το Moroni».

Σύμφωνα με γαλλική αεροπορική πηγή, στο αεροσκάφος επέβαιναν 66 Γάλλοι πολίτες, ενώ σε συνέντευξή του στο γαλλικό ραδιοσταθμό Europe 1, ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών, απέδωσε το ατύχημα πιθανότατα στις κακές καιρικές συνθήκες και πρόσθεσε ότι η Γαλλία λαμβάνει επίσης μέρος στις έρευνες.

Πάντως, οι πληροφορίες που αρχικά έφταναν από τα ξένα Μέσα Ενημέρωσης σχετικά με τον τύπο του αεροσκάφους ήταν συγκεχυμένες. Η σύγχυση οφείλεται στο γεγονός ότι έγινε αλλαγή αεροσκάφους, στην πτήση ΙΥ 749 που έφτασε από τη Γαλλία στην Υεμένη.

Αρχικά οι επιβάτες ξεκίνησαν από το παρισινό αεροδρόμιο Ρουασί τη Δευτέρα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του αεροδρομίου, με προορισμό τη Μασαλία και στη συνέχεια τη San'a, στην Υεμένη. Αλλά εκεί, και πριν συνεχίσουν το ταξίδι τους για το Moroni, το μεγαλύτερο νησί των Comoros, όπου αναμενόταν να φτάσει στις 2 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας), οι επιβάτες άλλαξαν αεροσκάφος και μετεπιβιβάστηκαν στο μοιραίο Α310.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι περισσότεροι επιβάτες κατάγονταν από τα Comoros και επέστρεφαν στη χώρα τους από το Παρίσι. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της χώρας Idi Nadhoim, το δυστύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (τοπική ώρα).

Ο εκπρόσωπος της περιφερειακής Υπηρεσίας Ασφάλειας των αερομεταφορών ASECNA είπε ότι πιθανότατα το αεροπλάνο να συνετρίβη σε απόσταση 5 - 10 χιλιομέτρων από την ακτή. "Ο καιρός δεν είναι ευνοϊκός και η θάλασσα είναι πολύ ταραγμένη" συνέχισε.

Hellenic Business

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου