Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Stop στην πλούσια δράση συμμορίας!


Τέλος στη δράση μιας ακόμη αδίστακτης συμμορίας, που είχε διαπράξει σωρεία ένοπλων ληστειών και κλοπών στην Αττική καθώς και σε επαρχιακές πόλεις, έβαλε η Ασφάλεια Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.

Στο «βιογραφικό» των μελών της συμμορίας καταγράφονται δεκάδες κλοπές σε μίνι μάρκετ, ψιλικατζίδικα, πρατήρια καυσίμων, περίπτερα, ΕΛ.ΤΑ., καθώς και κλοπή στο δημαρχείο Διονύσου Αττικής. Επίσης, είχαν πραγματοποιήσει διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα σε Λουτράκι, Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας και στο χωριό Χατζή της Μεσσηνίας.

Η σύλληψη τριών εκ των μελών της συμμορίας, ενός 46χρονου Ελληνα, παλιού γνώριμου των αρχών για υποθέσεις ναρκωτικών, και δύο Αλβανών, έγινε ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών στους Αγίους Αναργύρους, ενώ από την Ασφάλεια αναζητούνται άλλοι δύο Αλβανοί.

Κατά τη σύλληψη ο ένας από τους Αλβανούς, ο οποίος διώκεται με καταδικαστική απόφαση φυλάκισης 20 μηνών για οπλοκατοχή, υπεξαγωγή εγγράφων και φθορές ξένης ιδιοκτησίας, προσπάθησε να πυροβολήσει εναντίον των αστυνομικών, χωρίς ευτυχώς να τα καταφέρει καθώς ακινητοποιήθηκε άμεσα.

Οπως ανέφερε χθες ο διευθυντής της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής Παναγιώτης Αλειφέρης, τα μέλη της συμμορίας έκλεβαν αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας και πήγαιναν στα καταστήματα με καλυμμένα τα πρόσωπα με μαύρα κράνη ή με κουκούλες και καπέλα τζόκεϊ. Στη συνέχεια, με την απειλή πιστολιών και μαχαιριών, άρπαζαν χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα, ενώ έκλεβαν επίσης διάφορα αντικείμενα από αυτοκίνητα που παραβίαζαν.

Μέχρι στιγμής εξιχνιάστηκαν 22 ληστείες, 47 κλοπές από οχήματα, τρεις κλοπές αυτοκινήτων που βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους καθώς και δύο κλοπές μοτοσικλετών, οι οποίες επίσης αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πιστόλια, μεγάλος αριθμός φυσιγγίων διάφορων διαμετρημάτων, κράνη μοτοσικλέτας, κουκούλες, γάντια και δεκάδες διαρρηκτικά εργαλεία, τρία μαχαίρια και δύο μπαλτάδες, καθώς και οκτώ κινητά τηλέφωνα και τρεις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη και τους παρέπεμψε στο 10ο ειδικό ανακριτή.

Ωστόσο, από την αστυνομία εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργατών τους.


ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου