Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Οι ΗΠΑ χάνουν το... ντοπέ μετάλλιο στα 4Χ400μ. από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας



Οι ΗΠΑ είναι πολύ πιθανό να χάσουν άλλο ένα Ολυμπιακό μετάλλιο στο αγώνισμα της σκυταλοδρομίας. Συγκεκριμένα, η Κρίσταλ Κοξ, μέλος της ομάδας της σκυταλοδρομίας 4Χ400μ. γυναικών που κατέκτησε το χρυσό στους Ολυμπιακούς της Αθήνας, τιμωρήθηκε με αποκλεισμό τεσσάρων ετών επειδή χρησιμοποιούσε αναβολικές ουσίες και ορμόνες το διάστημα 2001- 2004...

Η τιμωρία της Κοξ ήρθε ως φυσικό επακόλουθο, μετά την παραδοχή της 30άχρονης αθλήτριας ότι έκανε χρήση αναβολικών. Ύστερα από την τιμωρία της τα αποτελέσματα, οι επιδόσεις και οι διακρίσεις της Κοξ, μετά την 3η Νοεμβρίου 2001, παύουν να ισχύουν, ενώ τα μετάλλια που κατάκτησε την ίδια χρονική περίοδο θα επιστραφούν. Η τιμωρία της Αμερικανής σπρίντερ ξεκίνησε στις 26 Ιανουαρίου 2010.

Σύμφωνα και με τις αποφάσεις που έχει πάρει η ΔΟΕ σε αντίστοιχες περιπτώσεις θα πρέπει να αφαιρεθεί το χρυσό μετάλλιο από την αμερικάνικη ομάδα 4Χ400μ. Εφόσον συμβεί αυτό θα είναι το 4ο μετάλλιο που αφαιρούνται από τις ΗΠΑ, όσον αφορά το αγώνισμα της σκυταλοδρομίας.

Η ΔΟΕ είχε αφαιρέσει το χάλκινο μετάλλιο της ομάδας 4Χ100μ. και το χρυσό της ομάδας 4Χ400μ. στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ, λόγω της συμμετοχής της Μάριον Τζόουνς.

Επίσης έχει αφαιρεθεί από την αμερικάνικη ομάδα 4Χ400μ. ανδρών το χρυσό που είχε κερδίσει επίσης στο Σίδνεϊ, λόγω της εμπλοκής των Γιάνγκ και Πέτιγκριου σε υποθέσεις ντόπινγκ.

http://www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου