Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Οι απόψεις του Κουβέλη, οι υπογραφές του Σύριζα και η μνήμη του Στάλιν


Posted by J.McManus
Ο σ. Ιωσήφ Στάλιν συνυπογράφει (με χαρά…) την ανακοίνωση των μελών του Σύριζα με την οποία ζητά και αυτός την καθαίρεση του αναθεωρητή Κουβέλη από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. Αντε γιατί πολύ θάρρος έχουν πάρει αυτοί οι ανανεωτικοί!!!
Η συνεδρίαση της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ μόλις έχει ολοκληρωθεί. Οι σύντροφοι σηκώνονται όρθιοι και με υψωμένες τις γροθιές ολοκληρώνουν τη συνεδρίαση. Ζήτω η Ριζοσπαστική Αριστερά. Ζήτω!!! Ζήτω η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου. Ζήτω!!! Ζήτω ο ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα του εργαζόμενου λαού. Ζήτω!!! Ξαφνικά εντοπίζεται ένας… αναθεωτής. Γιατί Κουβέλη δεν λες ζήτω; Ετοιμάζεσαι να πας στο ΠΑΣΟΚ ε; Πως τολμάς και λες την άποψη σου; Είσαι ενάντια στην Αντισυστημική ριζοσπαστική αριστερά. να παραιτηθείς από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Αμέσως!!!
Η παραπάνω σκηνή είναι, σχεδόν, φανταστική. Ομως η ανακοίνωση που υπογράφουν οι Γαλάνης Νίκος Γιαννόπουλος Τάκης Γλέζος Μανώλης Δεμέστιχας Γρηγόρης Ζαχαριάδης Αδάμος Καρακώστα Εύη Κατσούλας Χρήστος Κοσμάς Πάνος Μαντάς Παναγιώτης Μαστρογιαννόπουλος Τάκης Μπαλαούρας Μάκης Μπανιάς Γιάννης Μπαρσέφσκι Μάνια Μπουζάνης Νίκος Νταβανέλλος Αντώνης Παγιάτσος Αντρέας Ρήγος Αλκης Σαπουνάς Γιώργος Σπαθής Μάκης Χριστοδουλοπούλου Τασία Ψυκάκος Δικαίος είναι πέρα για πέρα αληθινή και στην οποία εν έτη 2010 εγκαλούν τον σύντροφο Φώτη Κουβέλη λέγοντας: “…ηγετικά στελέχη του ΣΥΝ και μάλιστα εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ στο Κοινοβούλιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον κοινοβουλευτικό μας εκπρόσωπο Φώτη Κουβέλη, δεν χάνουν ευκαιρία να ασκούν συστηματικά δημόσια πολεμική στις αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα να προβάλλουν λογικές «συναίνεσης» και «εθνικής ενότητας», που εξόφθαλμα υπηρετούν τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης, περιφρονώντας ομόφωνες αποφάσεις των Πανελλαδικών Σωμάτων και των συλλογικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι όμως αμφισβητούν την ίδια την ύπαρξη και την αναγκαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ”.

Βέβαια είναι μεγαλόψυχοι (τι σόι αριστεροι ριζοσπάστες είναι…) και λένε:

“Το δικαίωμα της γνώμης και της διαφωνίας είναι απολύτως σεβαστό, για όλα ανεξαιρέτως τα μέλη και τα στελέχη. Και προφανώς μπορεί να ασκείται και δημόσια. Όμως δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα το γεγονός ότι συγκεκριμένα ηγετικά στελέχη και εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιούν τη δυνατότητα δημόσιας παρουσίας που τους δίνεται,για να απορρίπτουν και να καταγγέλουν τις συλλογικές αποφάσεις ενώ συστηματικά αρνούνται να πάρουν μέρος στα Σώματα και τα όργανα όπου παίρνονται αυτές οι αποφάσεις”.
Αγαπητοί φίλοι του Σύριζα τα πράγματα έχουν ξεφύγει εντελώς. Αν στο όνομα κάποιας ριζοσπαστικής αριστεράς απαγορεύεται (γιατί απαγόρευσει είναι όταν λέτε: “Δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα το γεγονός ότι συγκεκριμένα ηγετικά στελέχη και εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιούν τη δυνατότητα δημόσιας παρουσίας που τους δίνεται,για να απορρίπτουν και να καταγγέλουν τις συλλογικές αποφάσεις”) στον Φώτη Κουβέλη να λεει αυτά που πιστεύει τότε κάτι δεν έχετε καταλάβει σωστά. Οσοι ανήκουμε στο Ανανεωτικό ρεύμα της Αριστεράς δώσαμε και δίνουμε καθημερινά, αγώνες για να υπάρχει ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ έκφρασης και δράσης στην Αριστερά. Μερικοί από εσάς κάνουνε εκδηλώσεις τιμής και μν.ήμης στον αρχισφαγέα Στάλιν. Αλλοι τιμούν τον Τρότσκι. Δικαιώμα σας. Οπως και δικαίωμα του σ. Κουβέλη να λεει την άποψη του ελεύθερα…

Υ.Γ. Κάποτε ο Στάλιν εκτελούσε τους αντιφρονούντες. Μάλιστα μέχρι και σήμερα υπάρχουν (και στον Σύριζα) αριστεροί που υποστηρίζουν ότι καλά τους έκανε γιατί ήταν “πρδότες τοτυ κομμουνιστικού κινήματος”. Σήμερα οι της “ριζοσπαστικής – αντισυστημικής αριστεράς” δεν μπορούν (ευτυχώς…) να στήσουν “δίκες της Μόσχας”. Μπορούν όμως να συγκεντρώνουν υπογραφές και να ζητούν από τους αριστερούς να λένε αυτό που συμφέρει το κόμμα… Σταλινισμός σε “αντισυστημική” έκδοση.

Υ.Γ. 2: Πολύ σωστή η δήλωση του Γρηγόρη Ψαριανού που είπε: “Η πρόταση αυτή είναι σε εντελώς λάθος κατεύθυνση . Η πρόθεση των εμπνευστών είναι να προκαλέσουν σοβαρά έως και βαθειά ρήγματα στον ΣΥΝ.Η στάση του Φώτη Κουβέλη είναι πολύ συγκεκριμένη και γνωστή . Η επιλογή να είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ήταν ομόφωνη. Υπάρχουν εξωθεσμικά κέντρα που προσπαθούν να συγκροτηθούν και να λειτουργήσουν. Αυτό δεν πρέπει να γίνει. Κανείς από αυτούς που ζητούν την παραίτηση του Φ. Κουβέλη δεν είναι εκλεγμένος από κανένα και πουθενά“.
*** Ευτυχώς η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπέκυψε στους εκβιασμούς των νεοσταλινικών και “στήριξε” τον σ. Φώτη Κουβέλη. Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση

Αναρτήθηκε από Κόκκινη Πιπεριά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου