Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Πρωθυπουργός της Δανίας: "η μπούρκα δεν έχει θέση στη Δανία"!




Η μπούρκα και το νικάμπ δεν έχουν θέση στη Δανία, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Λαρς Λέκε Ράσμουσεν, ανακοινώνοντας ότι η κυβέρνηση «βρίσκεται στη διαδικασία της συζήτησης των μέτρων» για να περιοριστούν οι δημόσιες εμφανίσεις μουσουλμάνων γυναικών που καλύπτουν όλο το σώμα τους.

«Η θέση της κυβέρνησης είναι σαφής: η μπούρκα και το νικάμπ-της μαντίλας που καλύπτει ολόκληρο το πρόσωπο...
δεν έχουν θέση στην κοινωνία της Δανίας. Συμβολίζουν μία αντίληψη της γυναίκας και της ανθρωπότητας στην οποία είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι και θέλουμε να την καταπολεμήσουμε», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Δανίας.

Η κοινωνία της Δανίας είναι «δημοκρατική και ανοιχτή κοινωνία, που αντικρίζει κατάματα το πρόσωπο στο οποίο απευθύνεται, είτε σε μία σχολική κοινωνία, είτε στον χώρο εργασίας», πρόσθεσε ο Ράσμουσεν. «Γι αυτό θέλουμε να καταργήσουμε αυτή την αμφίεση στην κοινωνία της Δανίας», αναγνωρίζοντας πάντως ότι υπάρχουν «νομικοί περιορισμοί» για να επιβληθεί η πλήρης απαγόρευση.

Οι δηλώσεις του Δανού πρωθυπουργού έγιναν μετά τη δημοσιοποίηση έρευνας του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, που δείχνει ότι είναι ελάχιστες - περίπου 100 έως 200 - οι γυναίκες στη Δανία που επιλέγουν αυτή την αμφίεση. Στη Δανία ζουν περίπου 100.000 μουσουλμάνες, αλλά μόνο το 0,15% από αυτές δηλώνει ότι θα φορούσε νικάμπ. Η έρευνα αυτή διενεργήθηκε κατόπιν αιτήματος του υπουργείου Κοινωνικών Υποθέσεων.
http://www.tanea.gr/


Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/01/blog-post_3566.html#ixzz0dB0QBFhR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου