Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

ΤΕΡΜΑ Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ


Μιλάμε για την πλήρη απαξίωση του αθλητισμού. Η κατάργηση των κινήτρων και η απόφαση της κυβέρνησης να αναγκάζει τους αθλητές να σταματάνε τον αθλητισμό όταν διορίζονται(για 800 ευρώ)δεν έχει προηγούμενο ούτε στην Ουγκάντα του ...Αμιν Νταντά

"Τι αναφέρει το άρθρο του νόμου που βάζει ταφόπλακα στον αθλητισμό; Οτι για να διορισθεί αθλητής στο Δημόσιο πρέπει να κατακτήσει μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες ή να σημειώσει ρεκόρ κόσμου στις κατηγορίες ανδρών - γυναικών, νέων (ανδρών - γυναικών) και εφήβων - νεανίδων. Πάρτε φάρμακα, δηλαδή. Αν ...


όμως, είναι ανάπηρος, μπορεί να διορισθεί, αν πάρει θέση στην εξάδα στους παραολυμπιακούς, αλλά και στα πρωταθλήματα κόσμου κι Ευρώπης. Γι’ αυτό ο πρόεδρος της ομοσπονδίας γυμναστικής, Σάκης Βασιλειάδης μας είπε «να κόψουμε τα πόδια μας». Οι αθλητές για να διορισθούν, πρέπει να διακόψουν την αθλητική τους δραστηριότητα.
Το άρθρο 11 είναι ρατσιστικό. Καταργεί την ισότητα των ανθρώπων. Ταυτόχρονα, καταδεικνύει άγνοια του αθλητισμού, εκ μέρους των συντακτών του. Διότι, προφανέστατα, δεν γνωρίζουν πόσο δύσκολο είναι να πάρει κάποιος Ολυμπιακό μετάλλιο και πόσο λιγότερο δύσκολο να καταλάβει κάποιος θέση στην εξάδα ειδικά σ’ ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αθλητών με αναπηρία.

Την ίδια άγνοια καταδεικνύει και η δεύτερη παράγραφος του άρθρου που αναφέρει ότι οι αθλητές πρέπει να σταματούν τον αθλητισμό όταν διορίζονται. Διότι τόσα χρόνια οι άνθρωποι του αθλητισμού, φώναζαν, ότι οι αθλητές, που διορίζονταν έπρεπε να υποχρεώνονται να συνεχίζουν τον αθλητισμό.
Κανονικά θα έπρεπε να βάλουν αντίθετο όρο. Να διορίζονται και να συνεχίζουν υποχρεωτικά τον αθλητισμό τουλάχιστον επί πέντε χρόνια», τονίζει.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου