Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Συνεχίζονται οι σφαγές των χριστιανών στην Αίγυπτο. (Το ίδιο και η σιωπή μας...)




Τα τελευταία δύο χρόνια, ο«Μίνα» τηλεφωνούσε τακτικά στην μητέρα του στην Αίγυπτο.

Αλλά τώρα ο 36χρονος Αιγύπτιος που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο 'Μίνα' φοβάται τόσο πολύ για την ασφάλεια της οικογένειάς του που βρίσκεται στην Αυστραλία αλλά και των συγγενών του πίσω στην Αίγυπτο, ώστε δεν έχει πει σε κανένα ότι ζει στην Αυστραλία, θέλοντας να πιστεύουν όλοι ότι ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Είναι ένας ‘μύθος’ που επινόησε από το φόβο ότι η Υπηρεσία Ασφαλείας της Αιγύπτου θα τον εντοπίσουν ή θα διώξουν την οικογένειά του στην Αίγυπτο, σε αντίποινα για το ότι τους αψήφησε και έφυγε από τη χώρα.



Αυτό που θα έστρεφε την προσοχή των αρχών στον ‘Μίνα’ είναι η μεταστροφή του στον χριστιανισμό και στην Κοπτική Ορθόδοξη Εκκλησία, όταν ήταν 21 ετών, πράγμα που σήμαινε ότι γύρισε την πλάτη του στο Ισλάμ, την κρατούσα θρησκεία της χώρας, κάτι που όμως, έχει κόστος.


Τον συνέλαβαν και τον ξυλοκόπησαν πολλές φορές, στη συνέχεια, τον πέταξαν σε ένα δωμάτιο μαζί με φανατικούς μουσουλμάνους κρατούμενους τους οποίους προέτρεψαν να τον χτυπήσουν,
λέει ο δικηγόρος του στην Μελβούρνη, Jimmy Morcos.


Ο ‘Μίνα’ είναι ένας από τους 70.000 Κόπτες Ορθόδοξους Χριστιανούς που έχουν εγκαταλείψει την Αίγυπτο εξαιτίας των διώξεων και έχουν εγκατασταθεί στην Αυστραλία από το 1971, σύμφωνα με Επίσκοπό τους στη Βικτώρια, Bishop Suriel.


Είναι επίσης ένας από 12.000 ανθρώπους που βάδισαν προς το Προξενείο της Αιγύπτου στην πόλη για να διαμαρτυρηθούν για το φόνο έξι Κοπτών Χριστιανών από πυρά αγνώστων οι οποίοι πυροβόλησαν μέσα από διερχόμενο αυτοκίνητο, στην Αίγυπτο τον περασμένο μήνα.



Οι δολοφονίες αποτελούν και αυτές μέρος ενός μακρύ καταλόγου επιθέσεων κατά των Κοπτών στην Αίγυπτο που χρονολογούνται, περισσότερο από μια δεκαετία. Ακόμη και τώρα, το κλίμα του φόβου είναι τόσο έντονο που ο ‘Μίνα’ αρνείται να αποκαλύψει δημοσίως το πραγματικό του όνομα για το φόβο των επιπτώσεων.


Η Αυστραλία του χορήγησε βίζα για ανθρωπιστικούς λόγους το 2003, αλλά οι αιγυπτιακές αρχές κατάσχεσαν το διαβατήριό του και εμπόδισαν την έξοδό του από τη χώρα έξι φορές.


Είπε ότι τελικά οδηγήθηκε στη φυλακή.


''Είδα ένα άτομο να του έχουν δεμένα τα μάτια και να τον χτυπάνε και αυτός να φωνάζει, ενώ μετά τον οδήγησαν σε ένα σκοτεινό μέρος,' 'είπε.


Ο ‘Μίνα’ είπε ότι του είπαν ότι αυτό θα συμβεί και σε αυτόν, αν δεν αναιρέσει και ότι το ότι άφησε το Ισλάμ ήταν ''ένα μεγάλο έγκλημα''.


Έπρεπε να παρουσιάζεται στους υπαλλήλους ασφαλείας κάθε εβδομάδα για να επανεξετάζεται η στάση του.


Το 2007, βρέθηκε ένας τρόπος να φύγει για την Αυστραλία για να επιστρέψει στη σύζυγό του και στα παιδιά που τον είχαν χάσει.


Ο κ. Morcos είπε ότι χρειάζεται να ασκηθεί διεθνής πίεση στην Αίγυπτο για να εγγυηθεί τα ανθρώπινα δικαιώματα των Κοπτών, οι οποίοι αποτελούν το 18 τοις εκατό του πληθυσμού της χώρας.


Ο Επίσκοπος Suriel είπε ότι αυτή η διαμαρτυρία ήταν, επίσης, μία έκκληση προς την αυστραλιανή κυβέρνηση για να σπάσει τη σιωπή της σχετικά με τις επιθέσεις εναντίον Κοπτών στην Αίγυπτο.


Διαβάστε σχετικό άρθρο του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ για την κατάσταση στην Αίγυπτο: "Προδότη θα πεθάνεις!"


Στις 7 Ιανουαρίου, ημερομηνία που γιορτάζουν οι Κόπτες Ορθόδοξοι τα Χριστούγεννα, άγνωστοι που επέβαιναν σε διερχόμενο αυτοκίνητο άνοιξαν πυρ κατά των χριστιανών που έβγαιναν εκείνη την ώρα από την Εκκλησία του Αγ. Ιωάννη, στην πόλη Ναγκάα Χαμάντι που βρίσκεται περίπου 60 χλμ. από το Λούξορ και 455 χλμ. νότια του Καΐρου.ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου