Κυριακή, 11 Απριλίου 2010

Κόβουν αποδείξεις τα κινέζικα;Προχθές ήμουνα στο μεγάλο αυτό κινέζικο μαγαζί που βλέπετε στη φωτογραφία και το οποίο βρίσκεται κοντά στα νεκροταφεία της Αγίας Αικατερίνης στην Κατερίνη. Το μαγαζί εκείνη την ώρα είχε κάποιο κόσμο και όταν έφτασα στο ταμείο να πληρώσω υπήρχε μια μικρή ουρά.
Μπροστά από μένα ήταν τρεις γυναίκες και μού έκανε εντύπωση ότι η ταμίας απλώς τις έλεγε προφορικά το ποσό που έπρεπε να πληρώσουν, χωρίς να έχω δει να τους κόβει απόδειξη. Άκουσα κάτι για 70 και 50 ευρώ κ.λ.π.
Έφτασε και η σειρά μου να πληρώσω και τότε είδα έκπληκτος την ταμία να λογαριάζει σε ένα μικρό κομπιουτεράκι τις τιμές των πραγμάτων που είχα αγοράσει και μετά να μού λέει ότι κάνουν 27 ευρώ.
Την κοίταξα και της έδειξα την ταμειακή μηχανή, λέγοντας της ότι θέλω απόδειξη και όχι να μου λέει προφορικά πόσα χρωστάω.
Τότε αναγκάσθηκε να μου κόψει απόδειξη, αλλά το ερώτημα παραμένει. Στα κινέζικα μαγαζιά που φυτρώνουν σαν μανιτάρια στην Κατερίνη, δεν γίνεται κανένας έλεγχος; Μόνο στα δικά μας τα μικρομάγαζα, ξέρουν ν
α κάνουν ελέγχο; Ποιός ελέγχει τη νομιμότητα των κινεζικών καταστημάτων;

Μ.Χ.
Κατερίνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου