Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Ο χρόνος διατήρησης των βιβλίων θα περιοριστεί στα 3-4 χρόνια

Την πρόθεση της κυβέρνησης ώστε ο χρόνος διατήρησης των βιβλίων που κρατούν οι επιχειρήσεις να περιοριστεί σε 3 το πολύ 4 χρόνια δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Δ. Γεωργακόπουλος απαντώντας στον προβληματισμό των βιοτεχνών σχετικά με τις ...
συνεχείς παρατάσεις των προθεσμιών παραγραφής εξαιτίας της αδυναμίας των ελεγκτικών μηχανισμών.

Το ΒΕΑ σημειώνει ότι οι αδυναμίες των ελεγκτικών μηχανισμών οδηγούν σε συνεχείς παρατάσεις των προθεσμιών παραγραφής, με αποτέλεσμα να θέτουν τις επιχειρήσεις υπό την φορολογική ομηρία για πολλά χρόνια.

Το θέμα γίνεται περισσότερο πολύπλοκο για τις περιπτώσεις, όπου ο επιχειρηματίας φθάνει σε ηλικία συνταξιοδότησης και εξαιτίας των συνεχών παρατάσεων παραγραφής καθίσταται βορά στα χέρια των φορολογικών ελεγκτών του με όλες τις εξ΄αυτού συνέπειες.

Το ζήτημα τέθηκε στον αρμόδιο γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών κ. Δ. Γεωργακόπουλο, κατά την παρουσία του στο κοινό Δ.Σ ΒΕΑ-ΒΕΠ όπου και δημοσιοποιήθηκε η πρόθεση της κυβέρνησης ώστε ο χρόνος διατήρησης των βιβλίων να περιοριστεί σε 3 το πολύ 4 χρόνια.

Το ΒΕΑ καταλήγει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να κινηθεί σύντομα σ? αυτή τη κατεύθυνση, ώστε να μην πληρώνουν οι επιχειρήσεις τις συνέπειες του μεγάλου δημοσιονομικού προβλήματος σε συνδυασμό με την αδυναμία των ελεγκτικών μηχανισμών για είσπραξη των χρωστούμενων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου