Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Αθηναίος δικηγόρος κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμηση, μέσω Ίντερνετ

Αθηναίος δικηγόρος κατηγορείται από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής για συκοφαντική δυσφήμιση, μέσω Ίντερνετ, και παραβίαση προσωπικών δεδομένων, με βάση δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του.

Σύμφωνα με την ...

κατηγορία, ο δικηγόρος έστελνε ηλεκτρονικά μηνύματα σε μέλη της γενικής διεύθυνσης της Σκάλας του Μιλάνου με τα οποία συκοφαντούσε και δυσφημούσε υψηλόβαθμο στέλεχος -ελληνικής υπηκοότητας- του διασημότερου λυρικού θεάτρου του κόσμου.

Ο θιγόμενος, ο οποίος μένει μόνιμα στην Ιταλία, υπέβαλε μήνυση στην Ασφάλεια Αττικής για συκοφαντική δυσφήμηση και παραβίαση προσωπικών δεδομένων, μέσω του διαδυκτίου. Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ασφάλειας Αττικής, ο κατηγορούμενος, με τα μηνύματα που έστελνε, είχε σκοπό να πλήξει επαγγελματικά το στέλεχος της Σκάλας του Μιλάνου και να διαταράξει τις σχέσεις του με τη γενική διεύθυνση.

Αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συνδρομή εισαγγελέα, διενήργησαν έρευνα στο σπίτι του δικηγόρου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, τρεις εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, ένα λάπτοπ και μία τηλεφωνική συσκευή τύπου Blackberry.

Ο κατηγορούμενος δεν συνελήφθη, λόγω παρελεύσεως του αυτοφώρου. Η δικογραφία υποβλήθηκε στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου