Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Κέρδισαν μία ομάδα λόγω Fair Play, Σουηδία, Δανία, Φινλανδία

Όπως συμβαίνει τις περισσότερες χρονιές ομάδες από τη Σκανδιναβία τήρησαν περισσότερο απ' όλους το Fair Play της UEFA, με αποτέλεσμα να κερδίσουν μία επιπλέον θέση στο Europa League της νέας περιόδου.Η Σουηδία αναδείχθηκε η πιο...ήσυχη χώρα για τη χρονιά που πέρασε, ξεπερνώντας στη σχετική λίστα τη Δανία και τη Φινλανδία. Ωστόσο και οι τρεις τους κέρδισαν το δικαίωμα να υπολογίζουν μία ακόμα ομάδα για το δεύτερο τη τάξει ευρωπαϊκό θεσμό.

Οι κανόνες που πρέπει να ακολουθήσουν οι oμοσπονδίες για να διακριθούν στο βραβείο του Fair Play έχουν να κάνουν με το σεβασμό προς το πρόσωπο του αντιπάλου, του διαιτητή, τη συμπεριφορά του κοινό, τον διοικούντων τις ομάδες, ακόμα και για τις κάρτες που θα δεχθούν οι ομάδες κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων.

Στην τελική κατάταξη υπολογίζονται μόνο οι ομοσπονδίες στις οποίες διεξάγονται πρωταθλήματα που διαρκούν τουλάχιστον 32 αγώνιστικές. Οι ομάδες που θα εξασφαλίσουν την έξοδο στην Ευρώπη μέσω του Fair Play είναι αυτές που το τήρησαν πιστά στις εγχώριες διοργανώσεις. Αν έχουν ήδη εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή τους έξοδο τότε το εισιτήριο θα περάσει αυτόματα στη δεύτερη ομάδα της χώρας που τήρησε το Fair Play

Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμα και ομάδες που έχουν υποβιβαστεί διατηρούν το δικαίωμα να κερδίσουν την έξοδό τους στην Ευρώπη μέσω του Fair Play. Ωστόσο, αν δεν έχουν εξασφαλίσει την αδειοδότηση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας τότε οι ελπίδες της για συμμετοχή στο Εuropa League αποδεικνύονται φρούδες.

http://www.contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου