Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Εκστρατεία ελληνοαμερικανικής εφημερίδας με σύνθημα "Φέτος το καλοκαίρι πάμε Ελλάδα"

Δίμηνη εκστρατεία, με το σύνθημα "Φέτος το καλοκαίρι πάμε Ελλάδα", ξεκινά από σήμερα η δίγλωσση εβδομαδιαία ελληνοαμερικανική εφημερίδα "Greek News", απευθυνόμενη σε κάθε ομογενή και κάθε φιλέλληνα. Η εκστρατεία καλύπτει...



...πέραν της έντυπης έκδοσης και την ηλεκτρονική της, η οποία είναι μία από τις τρεις μεγαλύτερες της Ομογένειας, με επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκδότης-διευθυντής της εφημερίδας, Αποστόλης Ζουπανιώτης, από τη Νέα Υόρκη.

Στο κύριο άρθρο του στη σημερινή έκδοση της "Greek News", ο κ. Ζουπανιώτης παρουσιάζει το τρίπτυχο της εκστρατείας: "Αγαπούμε την Ελλάδα, Βοηθούμε την Ελλάδα στις δύσκολες αυτές οικονομικές συγκυρίες. Αν δεν το κάνουμε εμείς οι Ελληνοαμερικανοί, ποιοι θα το κάνουν;".

"Στις δύσκολες αυτές ώρες, δεν χωρούν μεμψιμοιρίες. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τι θα κάνει η κυβέρνηση για την Ελλάδα μας, αλλά τι θα κάνουμε εμείς για τον τόπο των προγόνων μας. Πολλοί από μας, ίσως, έχουν πικρές εμπειρίες και παράπονα. Τώρα, όμως, είναι η ώρα της ευθύνης και του χρέους. Πρέπει κι εμείς, τα 7 εκατομμύρια των Ελλήνων της Διασποράς, να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να βοηθήσουμε όλοι για να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα", τονίζει-μεταξύ άλλων- ο κ.Ζουπανιώτης. Και συνεχίζει: "Αυτό που μπορούμε να κάνουμε στο αμέσως προσεχές διάστημα, ώστε να έχουμε γρήγορα αποτελέσματα, είναι να επισκεφθούμε αυτό το καλοκαίρι την Ελλάδα, που φέτος μας χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε".

Στο άρθρο του, ο κ. Ζουπανιώτης αναφέρεται στις πρόσφατες 27.000 ακυρώσεις τουριστών, μετά τα τραγικά αποτελέσματα της επίθεσης των κουκουλοφόρων στο κέντρο της Αθήνας, ενώ υπενθυμίζει αντίστοιχη εκστρατεία την Ομογένειας της Αμερικής το 1985-86, όταν η κυβέρνηση Ρίγκαν εξέδωσε την άδικη ταξιδιωτική οδηγία σε βάρος της Ελλάδας. Παράλληλα, θέτει μία σειρά διλημμάτων στους Ελληνοαμερικανούς.

"Αν κάποιος ξένος επιδρομέας επιτίθετο στην Ελλάδα, πόσοι από εμάς, που θα μπορούσαν, δεν θα έσπευδαν να βοηθήσουν; Το ίδιο συμβαίνει και τώρα, μόνο που οι επιδρομείς έρχονται με "όπλα" την οικονομική κερδοσκοπία", τονίζει ο εκδότης της "Greek News". Και συνεχίζει: "Σκεφθείτε τι θα έκανε η Εβραϊκή Διασπορά σε παρόμοια περίπτωση. Θα πήγαινε στο Ισραήλ αψηφώντας κάθε κίνδυνο. Εμείς το μόνο που θα κάνουμε είναι να πάμε στην πατρίδα των προγόνων μας, όπου βασιλεύουν η ομορφιά, η γαλήνη, ο ήλιος κι η θάλασσα. Για να ζήσουμε λίγες εβδομάδες κοντά στις ρίζες μας, κοντά στον πλουσιότερο πολιτισμό, κουλτούρα και ιστορία της ανθρωπότητας".

http://www.agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου