Σάββατο 8 Μαΐου 2010

ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ ; Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ !


ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΗ,

ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ

Αινσταιν

Προσπαθησα να βρω εξωφρενικες ιδεες που θα θεωρουσα αναγκαιες για εφαρμογη σημερα :

- Η κραυγη " κλεφτες -κλεφτες " προς πολιτικους { σωστοτατη } να επεκταθει και προς παρομοιες κατηγοριες πολιτων που με τη βουλα φοροδιαφευγουν : γιατρους, πολεοδομους , εφοριακους , τεχνικους πασης φυσεως, επιχειρηματιες πασης φυσεως, γκαραζ, κλπ . Αν μεσα σ' αυτους ειναι μπαμπας σου , η θεια σου , ο ξαδελφος η κι εσυ ακομη που φωναζεις , μην κολωσεις ! Καντο , ειναι καθαρτηριο ! Ασε που ειναι και δικαιο !

-Η θλιψη για το θανατο των τριων τραπεζικων να αναγκασει ολους τους συμμετεχοντες σε διαδηλωσεις να κοβουν τα ποδια { ολοι μαζι } σε οσους καταστρεφουν , καινε οτιδηποτε και μετατρεπουν μια διαδηλωση σε θρηνο. Να τους τραβουν τις κουκουλες , να τους αφαιρουν ο' τι φονικο διαθετουν , να τους φωτογραφιζουν και να τους δινουν στο πιατο στην αστυνομια . Καμια διαδηλωση ετσι δεν θα καταληγει σε καταστροφη.

-Ολες οι πολιτικες παραταξεις να βρεθουν στο ιδιο τραπεζι για να συζητησουν σοβαρα την κατασταση της χωρας , με προτασεις και λυσεις συγκεκριμενες- οχι με" ναι μεν αλλα "{ στην Ισπανια ο Θαπτερο συνεργαζεται με την αντιπολιτευση για ν' αντιμετωπισουν ενδεχομενη κριση }. Ο κομματικος στρατος να τους το απαιτει αυτο. Ταυτοχρονα να αλλαξουν σε κανα μηνα ολοι οι νομοι οι προστατευτικοι για τους βουλευτες. Αν κοινα αποφασισουν για τα νεα μετρα , καλως , αν οχι, να καταθεσουν ολοκληρωμενη εναλλακτικη με ολες τις λεπτομερειες της .

-Απο θεση αμυνας που βρισκομαστε και κατασταση εξευτελισμου , να σηκωθουμε ορθιοι και να δηλωσουμε προς καθε κατευθυνση : θα δουλεψουμε εστω και με λιγοτερα , θα δουλεψουμε σωστα, δεν θα υποκυψουμε πια σε δωρακια, θα αποπληρωσουμε τα ξενα δωρακια και θα δειτε τι αξιζουμε . Οι ασθενεστεροι θα βοηθουνται απο τις περικοπες των υπολοιπων , για το κρατος θα πανε ολα τα δανεικα. Και αν θελετε μια πιο εξτριμ διαδηλωση , φανταστειτε και τα 11 εκατομμυρια στους δρομους, μονο οι αρρωστοι στο σπιτι, και να μας φωτογραφισουν ολους μια δεδομενη στιγμη , κι υστερα απο ειδικο συνθημα , να υψωνουμε τον παραμεσο ψηλα και να φωναζουμε : δανειζομαστε κουφαλες , δεν ειμαστε νεκροι ! Αμεσως μετα η διαδηλωση θα διαλυθει...

{ Καλα ντε , μη βαρατε ολοι μαζι ! Ο Αινσταιν τοπε για τις εξωφρενικες ιδεες, μηπως τον αμφισβητειτε;}

{ORESTIS }

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου